Nova vest
Fudbal 0

9.9.2024.

8:50

Danci razmišljaju da ostave Knudsena na kormilu

Fudbaleri Danske su na najbolji mogući način započeli Ligu nacija.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Ulrik Pedersen/CSM

Dve pobede kod kuće od po 2:0, protiv Švajcarske i Srbije i vodeća pozicija u grupi, to je učinak danskih fudbalera, ali i VD selektora Larsa Knudsena.

On je uskočio neplanirano, jer je novi selektor Morten Vihorst, i dalje na bolovanju zbog stresa i sada se opravdano postavlja pitanje hoće li Knudsen nastaviti da obavlja funkciju i na mečevima u oktobru. 

"Nisam razmišljao o utakmicama u oktobru. Bio sam potpuno fokusiran na to da obavim ove zadatke sa timom i osobljem. Dramo mi je da je sve dobro prošlo. Sada ću uzeti slobodan dan. Ovo je bilo fantastično iskustvo. Trudio sam se da obavim svoj posao kako bismo što bolje obavili ono što je bilo pred nama. Dakle u ponedeljak sam slobodan, naspavaću se, pa idem nazad u Augsburg", rekao je Knudsen koji u klubu iz Bundeslige obavlja posao pomoćnika Džesa Torupa.

Kasper Šmajhel, iskusni golman Danaca, pohvalio je Knudsena.

"Lars je uradio zaista dobar posao u veoma teškim okolnostima. Prave lidere karakteriše to što imaju kontrolu i u veoma teškim situacijama, on je u tome uspeo", kaže Šmajhel.

Situacija još nije načisto, danski savez će uskoro morati da prelomi da li da Knudsena trajno ostavi na mestu selektora.

"Tako je to u fudbalu. Svi smo menjali trenere. Kao mlad igrač morate da budete spremni na sve, pre svega na promene. Uvek može da bude loših terena, sudija, izgubljenih torbi i kopački, pojavite se na meču bez rukavica, ili imate novog trenera. Morate da budete spremni i na te stvari, a potom da radite svoj posao na terenu", zaključio je Šmajhel.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

13 h

Novo Sport Video Menu