Nova vest
Fudbal 15

8.9.2024.

22:46

Siloviti Španci učinili uslugu Srbiji

Fudbaleri Španije ubedljivo su savladali Švajcarsku rezultatom 4:1 u meču drugog kola "A" divizije Lige nacija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

"Crvena furija" je na gostovanje u Ženevu stigla neposredno posle posete Beogradu u kom nisu uspeli da savlade Srbiju (0:0), te su stoga imali motiv više.

Posle samo tri i po minuta, na semaforu je već bio gol prednosti za goste.

Naravno, akcija je krenula od Lamina Jamala koji je predriblao protivnike, a potom centrirao i pronašao Hoselua.

Rezervista na meču u Beogradu je dobro reagovao i glavom poslao loptu taman toliko da ona pređe preko linije pre nego što je Gregor Kobel uspeo da je izbaci.

Posle VAR provere taj gol je priznat, ali nije i onaj Bećira Omeragića nekoliko minuta kasnije.

Švajcarci su ekspresno stigli do izjednačenja preko fudbalera Monpeljea, ali je on poništen zbog prethodnog igranja rukom Frojlera.

Usledio je novi odgovor Španaca. Još jednom je u golu učestvovao Jamal koji je oduzeo loptu protivniku. Ona je stigla do Nika VIlijamsa koji je izbacio čuvara i šutirao, ali je Kobel to odbranio. Sve je ispratio Fabijan Ruis koji je pokupio "otpadak" i duplirao prednost gostiju.

Sa dva gola prednosti se činilo da Španija ide ka lakom trijumfu, ali je nesmotrenost Le Normana mogla da ih košta. Defanzivac Atletiko Madrida je kao poslednji igrač odbrane srušio Brila Embola i zbog toga dobio direktan crveni karton već u 20. minutu meča.

Odmah potom je Zeki Amduni pogodio prečku, koji će u 41. minutu na asistenciju Embola smanjiti zaostatak. Ispostaviće se da će to biti sve što smo videli od Švajcaraca.

U drugom poluvremenu Španci su postigli još dva gola preko Fabijana Ruisa i Ferana Toresa i tako otklonili bilo kakvu šansu za dramatičnom završnicom.

Pobeda Španije ide u korist i Srbije, koja tako sa jednim osvojenim bodom iz dva meča zauzima treće mesto koje vodi u baraž za ostanak u "A" diviziji.

Na poslednjem mestu sa oba poraza je Švajcarska, Španci su drugi sa četiri, a Danci prvi sa svih šest bodova pred mečeve u oktobru.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

10 h

Novo Sport Video Menu