Nova vest
Fudbal 2

8.9.2024.

20:07

Haos u Osijeku pred meč Hrvatska – Poljska: Žestoka tuča navijača

Loše vesti stižu iz Osijeka uoči meča 2. kola Lige nacija između Hrvatske i Poljske, koji se igra večeras na Opus areni.

Izvor: Sportske novosti

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Shutterstock/Jure Divich

Na šetalištu uz Dravu, nedaleko od hotela Osijek gde je smeštena hrvatska reprezentacija, došlo je do sukoba između grupe od pedesetak mladih hrvatskih navijača i manjeg broja poljskih pristalica.

Prema nezvaničnim informacijama, sukob je izbio pod uticajem alkohola. Fizički sukob bio je intenzivan, a policija je brzo reagovala i sprečila da se situacija dodatno pogorša.

Iako je bilo povređenih, policija je uspela da zaustavi sukob i izvrši hapšenja, a još uvek se čekaju detaljnije informacije.

Interesantno je da se u trenutku sukoba, kroz isti deo grada šetao bivši trener Rijeke i Gorice, Željko Sopić. Svedoci kažu da su navijači ignorisali njegov prolazak, pa je popularni "Sopa" prošao neprimećeno, bez ikakvih problema.

U međuvremenu, hrvatska reprezentacija nije bila upoznata sa ovim događajem, jer su fudbaleri u tom trenutku boravili u hotelu, fokusirani na pripreme za večerašnju utakmicu protiv Poljske.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu