Nova vest
Fudbal 0

8.9.2024.

23:55

"Odbio sam ponudu iz Premijer lige zbog Koma"

Bivši fudbaler Barselone Serđi Roberto ovog leta je promenio klupske boje posle 14 godina provedenih u taboru Katalonaca.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Nije, ipak, mogao bez Katalonije i Katalonaca, jer će u svom novom klubu sarađivati sa još jednim bivšim fudbalerom Barselone Seskom Fabregasom. Ovaj je, podsetimo, uveo Komo u Seriju A i sada mu je potreban iskusan kadar da sačuva klubu status u eliti.

Roberto i Fabregas su kao igrači sarađivali u Barsi, a sada će to u različitim ulogama u Komu, gde je iskusni fudbaler stigao uprkos ponudama koje je, kako je rekao, imao i iz Premijer lige.

"Imao sam ponude iz Španije, sa Bliskog Istoka, i druge iz Evrope, kao i iz Premijer lige i Serije A, ali kada sam razgovarao sa Fabregasom prvi put, shvatio sam koliko je Komo ozbiljan klub", rekao je Roberto, koji je kao slobodan igrač pojačao redove novog člana Serije A.

Evocirao je uspomene na dane provedene u Barsi sa velikim igračima, među kojima je i Fabregas bio. Od svih njih je naučio sve što zna u fudbalu.

"Imao sam sreću da su mi kapiteni bili Pujol, Ćavi, Mesi, Inijesta, Buskets, koji su mi bili idoli, legende. Kada je došlo vreme da ja stavim traku oko ruke, setio sam se kako su me učili, i ja sam učinio sve da pomognem mlađim fudbalerima, da im dajem savete, i vodim ih na najbolji mogući način. Jako sam se trudio da budem najbolji kapiten", kaže Serđi Roberto.

O Fabregasu je imao samo da kaže da je "ponosan što će raditi pod njegovom palicom".

"On je bio jedan od najboljih igrača na svetu i jedva čekam da počnem ovu avanturu sa njim. Trenersku kariejru je tek počeo i siguran sam da ćemo pomoći jedan drugom u novom izazovu".
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

11 h

Novo Sport Video Menu