Nova vest
Fudbal 0

8.9.2024.

18:35

Zvezda Francuske ljuta na selektora

Antoan Grizman nije zadovoljan trenutnom pozicijom u timu Francuske.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/J.E.E/SIPA

Izabranici Didijea Dešana su u petak kod kuće izgubili u Ligi nacija od Italije sa 1:3, a Grizman je igrao po desnoj strani.

Upitan je i gde želi da igra u timu Francuske.

"Moja najbolja pozicija? Po meni, to je u sredini, volim taj osećaj slobode. Potrebno mi je da se mentalno osećam sigurno. Moja igra mnogo zavisi od mog mentalnog stanja, ako sam srećan, sve ide dobro. Ako imam sumnje ili pitanja, treba reći iskreno. To mi se desilo na Euro. Moram da budem slobodan u glavi, da sam srećan i da budem u središtu utakmice tako da mogu da uživam u igri", rekao je Grizman. 

Grizman je proteklih godina imao zapaženu ulogu u timu "trikolora", posebno na Mundijalima u Rusiji i Kataru, ali nije blistao na EURO 2024.

On smatra da zna i šta je razlog tome.

"Bilo je dosta promena u pozicijama i taktici i sa tim smo morali da se nosimo. Sa Atletikom sam se spremao da budem u dobroj formi. Da sam dao dva gola protiv Holandije, moj Euro bi bio drugačiji. Da Da li mi je smetala promena pozicija? Ne dok sam bio na terenu, ali mi je smetalo što nisam igrao protiv Poljske i Španije. To s bile taktičke odluke i morate da ih poštujete, čak iako vam to smeta. Radi se o timu, ali to nije bilo moje nabolje takmičenje", priznao je Grizman.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

9 h

Novo Sport Video Menu