Nova vest
Fudbal 3

8.9.2024.

15:12

Siner uspeo nemoguće – popularniji je od italijanskih fudbalera

Italijanski tensier je uspeo što mnogima nije pre njega, što možda nikome nije pre njega - da preuzme barjak najpopularnijeg sportiste od neprikosnovenih fudbalera.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Luke Hales

Ustvari, nije to tako teško ni zamisliti, navedimo nama poznat primer Novaka Đokovića i srpske fudbalske reprezentacije gde se ne postavlja pitanje odnosa u popularnosti, ali jedno su srpski fudbaleri, a drugo Italijani, trofejni "Azuri", ponos nacije, tradicionalno uvek ispred svih svojih sportskih sunarodnika, ma kako igrali i kakve rezultate donosili.

Sve do pojave momka iz Južnog Tirola.

Da bi razumeli koliko je Siner u ovom trenutku iznad "skvadre" Lučana Spaletija dovoljno je bio pogledati naslovnu stranu tiražne Gazete dan posle polufinala US Opena i velike i zaista lepe pobede fudbalera u Parizu nad Francuskom u sekundarnom evropskom takmičenju Ligi Nacija.

Meč Sinera i "Azura" se igrao gotovo istovremeno u petak u večernjim satima.

U subotu, Sinerova figura u pobedničkom zanosu zauzimala je najveći deo prostora udarne stranice, dok je pobeda fudbalera ovog puta bila sasvim u drugom planu, pa je završila kao sporedna priča na naslovnoj stranici, jedva primetna od Sinerovog sjaja.

Da se zna ko je prioritet za publiku.

Profimedia

Ne pamti se kada je jedan sportista toliko zasenio popularnost fudbalera kao Siner koji je od momenta kada je krenuo njegov uzlet rezervisao sebi mesto na glavnim stranicama svih medija, čak i onda kada fudbaleri blistaju.

Tradicionalno, stanica RAI Uno je prenosila utakmicu fudbalera, dok je vodeća kablovska mreža Skaj Sport prenosila meč Sinera i Drejpera u polufinalu US Opena. Prosečan ljubitelj sporta na Apeninima uvek bi dosad birao fudbal, međutim činjenica da je u pitanju Siner i da je igrao za svoje prvo US Open finale, naterala je veliki broj "fudbalskih navijača" da se prešaltaju na Skaj Sport i prate akciju sa "Flešing Medouza".

Euforija je sada na vrhuncu kod Italijana jer njihov novi sportski idol ispred sebe ima sjajnu priliku da u istoj godini osvoji dva Grend Slem turnira. Uz to i da dosegne deset miliona nagrade od turnira samo za ovu godinu, konačno i da zacementira prvu poziciju u svetskom tenisu za naredno vreme.

Fudbaleri će dotad ponovo igrati Ligu Nacija, takmičenje koje, naspram Sinerovog juriša na njujoršku titulu, za italijanskog navijača sada deluje kao gledanje farbe koja se suši. Dosadno i nezanimljivo.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

9 h

Novo Sport Video Menu