Nova vest
Fudbal 23

8.9.2024.

12:30

"Bosanski Mesi" važnija vest i od "petarde"

Potezi tinejdžera Esmira Bajraktarevića (19) na debiju za reprezentaciju BiH prepričavaju se dan kasnije više nego težak poraz od Holandije (2:5) u subotu u Ajndhovenu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Edin Džeko i družina pod komandom selektora Sergeja Barbareza neslavno je startovala u A diviziji Lige Nacija, doduše nije bilo sve tako crno po goste, jer su sve do 88. minuta bili "u igri" čak i za egal.

Dotukli su ih kasni golovi Veghorsta i Simonsa.

U medijima i u javnosti BiH, dan posle, ipak nema previše kritičkih tonova, provejavaju oni pozitivni, i to samo zbog jednog čoveka. Tačnije dečaka.

BiH navijači pamtiće utakmicu možda i više od samog rezultata po debiju Esmira Bajraktarevića, momka rođenog u SAD, čiji su potezi, govor tela, driblinzi, kuražnost, pregled igre i čitav paket fudbalskih veština, mnoge podsetili na jednog daleko poznatijeg majstora "bubamare" rođenog pre 37 godina u Rozariju.

To je, dakako, subjektivni osećaj koji o igri Bajraktarevića nose samo fudbalski zanesenjaci u Bosni i Hercegovini.

Ne preteruju previše, jer je pubertetlija Esmir pokazao neverovatan kvalitet ušavši sa klupe da odigra poslednjih dvadesetak minuta. I odmah je zablistao! U 73. minutu poslao je savšrenu asistenciju ka duplo starijem Edinu Džeki, a ovaj odradio ono što on najbolje radi tokom čitave karijere, pa potom očinski dotrčao da čestita omalenom fudbaleru Nju Inglanda.

Nova zvezda BiH fudbala je, kao stvari stoje, rođena.

Bajraktarević je još kao klinac na travnjaku ispred svog američkog doma sanjao da jednog dana zaigra za reprezentaciju BiH iako mu se nudila i SAD kao opcija. Poslušao je srce, drugog izbora nije bilo.

U dresu Edina Džeke nekada je terao loptu i kao u holivudskom raspletu dočekao je da baš svoj prvi meč u dresu BiH odigra uz svog idola, pa čak i da mu asistira za gol. Bajka.

Po društvenim mrežama deli se i majstorija Bajraktarevića negde na sredini terena kada je dečački drsko proturio loptu kroz noge Veghorstu, a ovaj ga srušio. O Esmiru se danas priča kao o najvećoj zvezdi BiH fudbala.

Za dvadesetak minuta u igri pokazao je mnogo više nego kompletna navala ekipe do tada.

Posle utakmice sabrao je utiske o debiju, asistenciji, osećaju igranja za reprezentaciju, teškom porazu.

"Bilo je dobro. Drago mi je što sam asistirao za Džeku. Rezultat nije kakav smo želeli, ali biće bolje. Bilo je dobro. Samo želim da igram svoju igru i pokažem nešto novo, kao i da pomažem timu da pobeđuje. To je to. Kada sam ulazio na teren, osetio sam nešto što nisam nikada u životu. Kada sam video kako navijači skaču... To je nešto posebno. O ovome sam sanjao kad sam bio mali. Ovo je neverovatno za mene. Puno sam srećan", rekao je Bajraktarević koem je i selektor rivala Ronald Kuman čestitao na partiji.

U mnogim anketama na BiH portalima upravo je mladi Esmir ocenjen kao najbolji igrač gostiju protiv Holandije.

Naredni meč i novu priliku za dokazivanje Bajraktarević će imati protiv Mađarske u Budimpešti.

Podeli:

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

8 h

Novo Sport Video Menu