Nova vest
Fudbal 2

7.9.2024.

22:37

Savršen debi srpskog selektora u Ligi Nacija VIDEO

Srpski trener Ivan Jovanović debitovao je na klupi reprezentacije Grčke ubedljivom pobedom protiv Finske 3:0 na startu Lige Nacija, u okviru B divizije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Grci su na stadionu "Jorgos Karaiskakis" u Pireju pred 18.000 navijača slavili zahvaljujući dvostrukom strelcu Fotisu Joanidisu, momku koga Jovanović poznaje "u dušu".

Aktuelni selektor Grka bio je trener Joanidisu ne tako davno u Panatinaikosu.

Domaća selekcija povela je u 23. minutu, u 37. već je bilo 2:0 zaslugom Benjamina Kalmana, koji je postigao autogol, za savršen razvoj situacije po Grke i po njihovog novog selektora.

Joanidis je prvi gol postigao nakon amaterske greške golmana gostiju Hradeckog - u nastavku pogledajte i kakve.

U drugom poluvremenu Grci su pobedu učinili još ubedljivijom u koprodukciji tandema Panatinaikosa Bakasetas-Joanidis, te gola potonjeg za pečat na savršen debi Jovanovića na klupi Helena.

U grupi sa Grčkom i Finskom su Engleska i Irska (Englezi danas slavili 2:0).

Podsetimo, Grci su bili blizu plasmana na prethodni EURO, nesrećno su eliminisani u finalu baraža od Gruzije na penale, ali su izuzetno motivisani, sada i bolje vođeni, da ostvare nove ciljeve, a to je plasman na Svetsko prvenstvo.

U isto vreme, u Pragu, gde je Ukrajina ugostila Albaniju u B diviziji, u okviru grupe 1, gosti su slavili 2:1.

Ovaj meč obeležio je i inicident na tribinama u režiji navijača Albanije koji su raširili transparent sa porukom "Kosovo je Albanija", te je utakmica zbog toga bila kratko u prekidu, potom je nastavljena.

Dan ranije, navijači reprezentacije tzv. Kosova su mahali zastavom terorističke organizacije "UČK" iza klupe Rumunije na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini.

Na potezu je UEFA za obe ove situacije u režiji Albanaca.

Pobedu Silvinjovoj ekipi u Pragu doneli su strelci golova Ismaili i Asani, koji su bili režiseri preokreta nakon što je Konoplja doveo Ukrajinu u vođstvo početkom drugog poluvremena.


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

4 h

Novo Sport Video Menu