Nova vest
Fudbal 11

7.9.2024.

20:00

Nož u srce Irske – "izdajnici" doneli Engleskoj veliku pobedu VIDEO

Fudbaleri Engleske ostvarili su na startu "B" divizije Lige nacija pobedu na gostovanju Republici Irskoj rezultatom 2:0 (2:0).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Na "Aviva" stadionu u Dablinu meč je rešen već u prvih 25 minuta, a golove su postigli irski "izdajnici" koji su prešli na stranu ljutog rivala.

Naime, Deklan Rajs i Džek Griliš su u mlađim kategorijama nastupali u zelenom dresu Irske, a potom su za "A" selekciju izabrali Englesku.

Rajs je čak odigrao i tri prijateljske utakmice za seniorski tim, dok je selektor bio Martin O’Nil, ali je potom odlučio da šokira naciju i zaigra za "tri lava".

I sudbina je htela da baš Rajs ove večeri u Dablinu postigne vodeći pogodak. Igrao se 11. minut kada je Gordon promašio zicer, ali potom u nastavku poslao loptu ka Kejnu koji je bio izblokiran, ali je odbitak u mrežu Irske zakucao baš Rajs.

Pogodak nije proslavio, ali je trasirao put Engelskoj ka trijumfu.

Samo 14 minuta kasnije je Rajs asistirao za Džeka Griliša, koji je imao gotovo isti razvojni put i takođe je "izdao" Irce.

On je nešto burnije proslavio svoj pogodak, kojim je potpuno slomio svoju nesuđenu reprezentaciju.

U nastavku utakmice je Engleska svesno spustila tempo i vrlo rutinirano privela meč kraju u svoju korist.

U drugom meču iste grupe 2 od 20.45 se sastaju Grčka i Finska.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

3 h

Novo Sport Video Menu