Nova vest
Fudbal 0

7.9.2024.

16:34

Danci pred Srbiju: "Biće drugačije nego na EURO"

Nakon početnog remija bez golova protiv Španije, fudbalska reprezentacija Srbije će u drugom kolu Lige nacija gostovati Danskoj u Kopenhagenu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Skandinavci su nam "dužni" posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj sa kog su nas eliminisali takođe nerešenim rezultatom bez pogodaka.

Danci su prvi u grupi 4 "A" divizije sa tri boda, do kojih su došli pobedom nad Švajcarskom rezultatom 2:0.

V.d. selektora Danaca Lars Knudsen smatra da će ovo biti drugačiji meč nego u Minhenu 25. juna.

"Srbija ima još stvari kojih se drži. Sada je možda disciplinovanija, s manje individualista, ali ipak talentovanih igrača. Biće to izazov, idemo na pobedu. Srbi su bili neverovatno vredni i disciplinovani. Naterali su Španiju da joj bude teško, verujem da će i nama biti tvrd orah", rekao je selektor Danske Lars Knudsen.

Slično razmišlja i štoper Danske Janik Vestergor.

"Remi sa Španijom pokazuje da je Srbija bila dobra u odbrani. Mislim da će naš meč sada biti drugačiji nego na EURO, težak su protivnik. Ne znam baš kako je sve išlo, ali neki od njihovih vrhunskih igrača nisu više tu. Tu su neki momci koji žele iskorak. To može da bude oslobađajuće i teret. Zavisi kako gledate. Nema sumnje da donose mnogo kvaliteta, Srbija je ekipa koja je uvek imala dobre igrače", ističe Vestergor.

Meč se igra na stadionu "Parken" sa početkom u 18.00.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

2 h

Novo Sport Video Menu