Nova vest
Fudbal 0

7.9.2024.

13:55

Selektor Engleske otkrio da neće pevati himnu

Privremeni selektor fudbalske reprezentacije Engleske Li Karsli izjavio je da na utakmici protiv Irske neće pevati nijednu od dve himne.

Izvor: Tanjug

Profimedia

Fudbaleri Irske dočekaće danas od 18 časova selekciju Engleske, u meču prvog kola Lige nacija.

Karsli (50) je rođen u engleskom Birmingemu, ali je tokom karijere nastupao za fudbalsku reprezentaciju Irske i tom prilikom nije pevao himnu.

"To je nešto što nikada nisam radio, uvek sam bio fokusiran na fudbal, u tim trenucima mi odlutaju misli. U potpunosti poštujem obe himne i razumem koliko znače obema zemljama. To je nešto što zaista poštujem", izjavio je Karsli na konferenciji za medije, prenosi Gardijan.

Očekuje se da publika u Dablinu ne bude blagonaklona prema Deklanu Rajsu i Džeku Grilišu.

Fudbaler Arsenala je zabeležio tri nastupa za "A" selekciju Irske pre nego što je odlučio da obuče dres Engleske, dok je Griliš igrao za mladje selekcije Irske.

"Nisam razgovarao sa njima dvojicom pojedinačno. Razgovarao sam sa timom o razumevanju atmosfere, ne samo atmosfere vec i novog selektora Irske, tako da još uvek nismo sigurni šta da očekujemo. Mislim da ako su dva igrača spremna za to, a svi ostali nisu, to ce biti mali šok. Ali da, razgovarali smo o tome šta mislimo da bi Irska mogla da uradi, o atmosferi i tempu, i bicemo spremni za sve sa čim se suočimo", izjavio je privremeni selektor Engleske.

Karsli je prethodno vodio mladu selekciju Engleske, a za privremenog selektora izabran je pošto je Geret Sautgejt napustio reprezentaciju po završetku Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu