Nova vest
Fudbal 2

6.9.2024.

22:40

Rumuni utišali Prištinu, Robijeva Crna Gora "pala" na Islandu, Slovenci po starom

Odigrani su novi mečevi prve runde Lige Nacija u divizijama A, B i C.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Mohammed Badra

Pobede su odnele selekcije Belgije, Italije (u derbiju večeri sa Francuskom), potom Islanda i Rumunije.

Rival Srbije na EURO, selekcija Slovenije, odigrala je još jednom, šesti put zaredom nerešeno, ovog puta sa Austrijom na svom terenu rezultatom 1:1.

Strelac jedinog gola za tim Matjaža Keka bio je Benjamin Šeško, koji je tako prekinuo golgeterski post u reprezentaciji. Bio je precizan sa penala u 16. minutu.

Poravnanje i konačan rezultat stiglo je u režiji Lajmera 12 minuta kasnije. Bio je ovo duel dve reprezentacije koje su ostavile sjajan utisak na prethodnom Evropskom prvenstvu.

Profimedia

U isto vreme, u okviru iste divizije, u grupi 4, Island je porazio Crnu Goru u Rejkjaviku rezultatom 2:0. Bio je ovo i zvaničan debi novog selektora Crnogoraca Roberta Prosinečkog, neslavan.

Oba gola "sokolovi" su primili nakon kornera Islanđana, prvi put ih je matirao Oskarson u 39. minutu, potom Torsteinson u 59.

U Prištini, u okviru C Divizije, Rumunija je na neprijatnom gostovanju slavila protiv reprezentacije takozvane države Ksoovo rezultatom 3:0, a  uvertira samoj igri bili su neprijateljski povici domaće publike ka gostima, čak i isticanje zastava terorističke armije "UČK".


Ekipa Mirčee Lueskua je odgovorila na terenu gde je bila ubedljiva.

Dvostruki strelac za goste bio je Razvan Marin, a upisao je i asistenciju za Denisa Mana.

U Mađarskoj, gde je Belgija igrala kao domaćin sa Izraelom (vlasti Belgije nisu mogle da garantuju bezbednost gostima), selekcija Emilijana Tedeska je opravdala ulogu velikog favorita i slavila rezultatom 3:1.

Dvostruki strelac za Belgiju bio je Kevin De Brujne, dok je jednom mrežu Izraelaca pogodio Tilemans.

Izraelci su mrežu rivala postigli zahvaljujući autogolu Jurija Tilemansa, tada za 1:1, pred kraj poluvremena, ali su brzo kapitulirali, dva puta, u povoju drugog dela igre.

Lous Openda je nedugo posle trećeg gola Belgije promašio penal i propustio da trijum učini još ubedljivijim.

Konačno, u Kardifu, u okviru B divizije, Vels i Turska odigrali su bez pobednika i bez golova.





 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu