Nova vest
Fudbal 6

6.9.2024.

23:15

Osmesi Hrvata posle poraza – dobili napadača za budućnost

Dan posle poraza od Portugalije u Lisabonu u taboru hrvatske fudblske reprezentacije provejava zadovoljstvo.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOSÉ SENA GOULÃO

Uprkos porazu, bilo je mnogo pozitivnih momenata, nekolicina igrača je isplivala, o čemu svedoče i reči predsednika Saveza Marijana Kustića.

"Dobili smo tri igrača. I to kakva. Odlična. Igor Matanović, Petar Sučić i Luka Sučić. To je bitno, to nam treba", kaže prvi čovek FS Hrvatske, koji je rekao i da je "prvi put zadovoljan nakon poraza".

Posebno se istakao debitant Matanović, momak rođen pre 21 godine u Hamburgu, trenutno na platnom spisku Ajntrahta. Iako nije bio strelac, za pola sata u igri uradio je više nego kompletan tim Hrvatske do tada u navali - čak pet puta je ugrozio gol Portugalaca. Bio je premanentna opasnost po gol Koste.

Otuda zadovoljstvo i na licu Zlatka Dalića.

"Matanović je naša perspektiva i budućnost, ono što trebamo. Mislim da je bio kvalitetan. Kao i svi koji su ušli", sumira selektor Hrvata.

Rame uz rame Matanoviću bio je Sučić, još jedan rezervista, koji je pripremio polovinu šansi za 194 cm visokog napadača.

"Videli ste da Petar Sučić ima sigurnost i mirnoću. Pogotovo sam zadovoljan s Matanovićem koji je igrao pola sata, pet puta je napao loptu u kaznenom prostoru, što dosad nismo radili. Mlad je, moderni napadač. Agresivan je, čvrst, mislim da će biti veliki dobitak. Nadam se da će tako nastaviti", hvali Dalić novajliju.

EPA-EFE/JOSÉ SENA GOULÃO


Matanović je za 30 minuta na terenu imao pet udaraca, od kojih su tri išla u okvir, i čak 11 dodira sa loptom u suparničkom šesnaestercu.

"Znao sam da utakmica nije bila loša. Dobro smo igrali protiv jakih Portugalaca. Imali smo šansu da ih pobedimo. Dobro smo igrali, ali šteta što par šansi nije ušlo. Možemo biti zadovoljni. Idemo dalje na Poljsku, moramo analizirati što je bilo dobro, a šta loše", kaže posle prespavane noći Matanović.

Impresioniran je činjenicom da je do juče samo na TV gledao veliek utakmice Hrvatske, njihove veliek igrače, a sada trenira i igra sa njima.

"Te igrače znam samo sa televizije i YouTubea. Velika je čast biti s njima u svlačionici, na treningu i utakmici. To je velika čast. Moram uživati u ovakvim trenucima", kaže ovaj momak koji može biti naredna velika stvar hrvatskog fudbala. Vreme radi za njega.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu