Nova vest
Fudbal 5

6.9.2024.

21:42

Kumanov princip – igraš u Saudijskoj Arabiji, ne igraš za reprezentaciju

Selektor fudbalske reprezentacijew Holandije Ronald Kuman reagovao je na izjave igrača Stivena Bergvajna kojeg je eliminisao iz reprezentacije do daljeg.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Kuman nije pozvao Bergvajna na poslednje okupljanje jer smatra da je ovaj prelaskom u Saudijsku Arabiju (Al-Itihad) bio vođen isključivo finansijskim, a ne fudbalskim motivima, i to u najboljim igračkim godinama.

Selektor Holanđana ga je otuda izostavio sa spiska i pitanje je da li će ga, dok se on pita, zvati više u nacionalni tim. U međuvremenu, oglasio se i fudbaler, oštrim rečima je kritikovao selektora, doveo u pitanje njegov kredibilitet i poručio da neće igrati za Holandiju dok je Kuman selektor.

Sukob ove dvojice bio je glavna tema razgovora selektora i holanskih medija dan pred meč Lige Nacija sa Bosnom i Hercegovinom.

"Nisam čitao, ali sam čuo šta je rekao. Logično je bilo da reaguje. Da li su me dotakle njegove kritike? Ne, nikako. Jer ja ovde pričam o sportskoj ambiciji, ništa drugo sem toga nisam rekao", precizirao je Kuman.

Selektora Holandije novinari su pitali kako to da je na EURO vodio Žoržinja Vajnalduma koji je od 2023. godine član ekipe Al-Etifak iz Saudijske Arabije, a sada ima problem da pozove Bergvajna. 

"Ako koristite tu reč neverovatno, onda mislim: da sam rekao da mislim da je ovo sportski korak za njega (Bergvajna), onda bih bio neverovatan", stavio je tačku na ovu temu Kuman.

Bergvajn je bio deo reprezentacije na minulom EURO u Nemačkoj.



 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu