Nova vest
Fudbal 0

6.9.2024.

22:26

Knudsen zagonetan oko golmana pred meč sa Srbijom

Lars Knudsen, VD selektora Danske, kaže da nije načisto koji tim će suprotstaviti Srbiji u nedelju.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/JOERAN STEINSIEK

Danci su u četvrtak pobedili Švajcarsku sa 2:0 i time dobro startovali u Ligi nacija, ali postoji određeno nezadovoljstvo intersovanjem publike.

Poseta od 26.000 na Parkenu najmanja je u poslednjih pet godina za jedan meč A tima. Igrači s i pored toga odgovorili na zadatak.

"Mislim da smo dobro izneli utakmicu. Nije sve bilo savršeno, trudili smo se, ali ima nekoliko oblasti u igri gde se vidi prostor za napredak. U prvom delu smo mnogo bili iza lopte, mnogo energije smo potrošili braneći se. Voleo bih da smo mogli da stanemo na loptu ranije, ali moram da prihvatim i da je Švajcarska jak protivnik. Nema stvari koje me čine nezadovoljnim, jer smo delovali dobro i pozadi. Istovremeno, imali smo dobru dinamiku i tečnost u ofanzivi", kaže Knudsen.

Neizvesno je da li će na golu protiv Srbije biti iskusni Kasper Šmajhel.

"Treba da sačekamo nedelju i da vidimo da li će on biti na golu. Imam ideju ko će igrati, ali vi ćete morati da sačekate", zagonetan je Knudsen.

To ne znači da je on nezadovoljan učinkom Šmajhela, naprotiv.

"Kasper je dugo u reprezentaciji, svi znaju ko je i koliko je dobar, a bio je takav i protiv Švajcarske. Ipak, imamo jaku grupu golmana, imamo takmičenje za mesto. Mads Hermansen je dobar u Lesteru, Frederik Ranov brani dobro u Nemačkoj, a tu je Peter Vindal koji sa Spartom Prag igra Ligu šampiona", podsetio je selektor Danaca. 

Meč Danske i Srbije u Kopenhagenu igra se 8. septembra od 18 časova. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu