Nova vest
Fudbal 0

6.9.2024.

12:27

Mesi: "Žao mi je što nisam bio tu – nedostajaćeš"

Lionel Mesi izjavio je da mu je žao što nije mogao da bude na oproštaju sunarodnika Anhela Di Marije od reprezentacije Aregentine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Mesi je istakao i da Di Marija mnogo dao državnom timu i da će se osetiti njegovo odsustvo.

Argentina je pobedila Čile 3:0 u Buenos Ajresu, u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, a Di Marija se uoči utakmice na Monumentalu oprostio od navijača. 

On je posle odbrane titule u Kupu Amerike ovog leta odlučio da se povuče iz reprezentacije.

"Žao mi je što nisam mogao da budem tu, u toj specijalnoj noći za tebe, znaš da pokušavam da se oporavim kako bih mogao da se vratim. Želeo sam da budem tu, makar i putem ovog videa, nadam se da uživaš sa porodicom, voljenima i Argentincima. Ovaj ispraćaj je zaslužen zbog svega što si učinio za nas", naveo je Mesi u video poruci, preneo je sajt Gol.

Di Marija je od 2008. godine odigrao 145 utakmica i postigao 31 gol za Argentinu sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo 2022. i dva trofeja Kupa Amerike 2021. i ovog leta.

"Pored svega kroz šta smo morali da prođemo, na kraju smo bili šampioni u svemu. Uživaj jer si to zaslužio, mnogo ćeš nam nedostajati", dodao je Mesi.

Mesi je čitavu reprezentativnu karijeru proveo sa Di Marijom, sa kojim je osvojio i olimpijsko zlato 2008. u Pekingu. Takođe, igrali su zajedno u Pari Sen Žermenu u sezoni 2021/2022.

Mesi se na Floridi oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zadobio u finalu Kupa Amerike u julu. On zbog toga u septembru neće igrati utakmice u kvalifikacijama za Mundijal.
Foto

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu