Nova vest
Fudbal 5

6.9.2024.

12:48

Bergvajn žestoko odbrusio Kumanu: "Odakle mu pravo?"

Fudbalska javnost u Holandiji ustalasana je nakon što je selektor Ronald Kuman otpisao Stivena Bergvajna zbog toga što je prešao u Saudijsku Arabiju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
AP Photo/Thanassis Stavrakis, File

"Bergvajn je otišao u Saudijsku Arabiju sa 26 godina. Ako imate 26 godina, najvažnija ambicija trebalo bi da bude sportska, a ne finansijska. Mogao je da ostane u Ajaksu, zar ne? Prilično sam siguran da i Ajaks dobro plaća igračima", rekao je Kuman holandskim novinarima uoči mečeva sa Bosnom i Hercegovinom i Nemačkom u Ligi nacija.

Na odgovor Bergvajna čekalo se tri dana, a onda je novi fudbaler Al Itihada bio vrlo jasan.

"Ja ni ne želim da igram više ikada za Ronalda Kumana. Neću da igram za nekoga ko me blati na način na koji je on to uradio u medijima", rekao je Bergvajn i dodao:

"Istina je da imam 26 godina, ali šta to znači, da ovakve odluke možeš da donosiš tek kad su ti 32? Napredujem na svaki način, stojim iza svoje odluke i srećan sam zbog nje. Mogao je da me pozove, da čuje moju stranu priče. Odakle mu pravo da priča takve stvari o meni, bez da je razgovarao sa mnom?", izjavio je Bergvajn za "Telegraf".

Bergvajn je podsetio daje Kuman i ranije imao loše izjave o svojim igračima, konkretno, mladom napadaču Brajanu Brobiju.

“Ranije je javno iznosio i svoje mišljenje o Brobiju. Ni to nije bilo lepo i kasnije je sam rekao da nije bilo ni pametno. Ali eto kako se on ponaša prema svojim igračima. Ako nastavi ovako, izgubiće sav kredibilitet“, besan je Bergvajn.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu