Nova vest
Fudbal 0

6.9.2024.

11:40

Bio je hit Mundijala – sada je završio u srpskoj "koloniji"

Marokanski fudbaler Azedin Unahi novi je fudbaler Panatinaikosa, potvrdio je grčki klub.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Vezni igrač je stigao na pozajmicu iz Marseja za 500.000 evra, a Atinjani imaju opciju i da ga zadrže na kraju sezone ukoliko put lučkog francuskog grada upute 11,5 miliona evropskih novčanica.

Time bi i profitirali na igraču koji se nije proslavio u Olimpiku, nakon što su ga u januaru 2023. Anžeu platili osam miliona.

Unahi je stigao u taj klub posle sjajnog Svetskog prvenstva na kom je bio jedan od najboljih igrača Maroka, afričke selekcije koja je ostvarila najbolji rezultat u svojoj istoriji stigavši do polufinala.

Prognozirao mu se prelazak u najveće evropske klubove, ali je na kraju ipak potpisao za Marsej. Ni tu nije zadovoljio, odigrao je 44 meča i postigao tri gola, a sa dolaskom Roberta De Zerbija je u potpunosti precrtan.

Sada stiže u Panatinaikos koji se poslednjih godina vraća u sam vrh tamošnjeg fudbala i za koji nastupa trojica srpskih fudbalera – Filip Đuričić, Filip Mladenović i Nemanja Maksimović koji je stigao ovog leta.

"Zeleni" su potrošili 20 miliona evra i osim Unahija i Maksimovića doveli još nekoliko zvučnih imena. Ističu se ona Fakunda Pelistrija, Tetea, Tina Jedvaja, Filipa Maksa, Džordža Boldoka i Bartolomeja Dragovskog.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu