Nova vest
Fudbal 7

6.9.2024.

14:34

"Džaka je vrhunski igrač, ali je ku*va"

Kapiten švajcarske reprezentacije Granit Džaka je u četvrtak uveče imao "pomračenje uma" u Kopenhagenu i dobio crveni karton u porazu od Danske rezultatom 2:0.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP

Zapravo, fudbaler Bajer Leverkuzena i nekadašnja zvezda Arsenala često ima burne momente na terenu, ali je ovog puta "prešao liniju".

Najpre je dobio javnu opomenu zbog protesta nakon prvog gola Danske, jer je smatrao da je trebalo izbaciti loptu iz igre dok je Bril Embolo ležao na travi.

Pet minuta kasnije je bez lopte udario defanzivca Fulama Andersena i zasluženo je isključen.

"On je vrhunski fudbaler, ali je ku*va“, rekao je Andersen posle meča.

"Znamo Granita i da on može s vremena na vreme da se malo naljuti na terenu. Takav je. On je igrač kojeg veoma poštujem, ali ponekad ume da izgubi glavu. Mislim da je bio dobar u održavanju smirenosti dugi niz godina, ali danas je malo izgubio glavu".

Švajcarci su bili frustrirani zbog toga što Danci nisu izbacili loptu dok je Embolo bio na travi. Baš u tim momentima je Dorgu doneo prednost domaćoj selekciji.

"Nema razloga da izbacujete loptu. Pravila su da izbacite loptu ako je povreda glave, a nije. Siguran sam 100 da ni oni ne bi izbacili loptu, da je bilo obrnuto", poručio je Andersen.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu