Nova vest
Fudbal 0

5.9.2024.

23:59

Birmančević: "Ovako se igra za reprezentaciju"; Pavlović: "Ponosan na tim"

Strahinja Pavlović i Veljko Birmančević konstatovali su da je Srbija protiv Španije odigrala borbeno, hrabro, profesionalno, da je otuda nagrađena bodom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Srbija je remizirala sa Špancima u meču bez golova na našem najvećem stadionu na startu takmičenja u Ligi Nacija.


Pavlović je, kako je rekao, ponosan na igru koju je pokazala reprezentacija Srbije.

"Igrali smo protiv šampiona Evrope i sigurno je da je bod velika stvar. Dosta novih igrača, dosta novajlija, mnogo krvi... Jako sam ponosan kako je ekipa odigrala pogotovo u drugom poluvremenu kada je bilo mnogo teško, jer smo pali sa snagom. Uspeli smo da ne primimo gol što nam je bila velika boljka u prethodnim utakmicama. Ponosan sam, nadam se da ćemo nastaviti ovako i da će biti sve bolje i bolje.

Fudbaleri Srbije odigrali su najbolje u situaciji kada su je mnogi otpisali zbog svega što se događalo na EURO, potom i zbog svega nakon kontinentalnog šampionata, ali i pred samu utakmicu sa Špancima.

"Javnost je bila nezadovoljna posle EURO, dosta novih igrača je bilo sada i sigurno da niko nije imao velika očekivanja, pritom smo igrali protiv prvaka Evrope. Ali moje mišljenje je da kada imate pravi pristup sve je onda moguće, a mi smo imali večeras pravi pristup. Dobro smo taktički odigrali, drugo poluvreme je bilo dosta teško ali smo uspeli da napredujemo u određenim sementima. Dobar test za nas".


Veljko Birmančević je istakao borbu svakog igrača kao ključan faktor dobrog rezultata.

"Pokazali smo kako se bori za reprezentaciju, jedan za drugog smo ginuli na terenu i mislim da su to videli svi ljudi na stadionu i kraj malih ekrana, kako se borimo jedni za druge. Mislim da u nekim situacijama gde smo mogli da primimo gol da nas je i Bog pogledao baš zato što smo dali sve od sebe. Disali smo kao tim i to se videlo i mislim da će biti sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu. U prvom poluvremenu smo ih ugrozili par puta, pokazali da možemo da priđemo blizu ali mislim da će sve to biti bolje iz utakmice u utakmicu".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

16 h

Novo Sport Video Menu