Nova vest
Fudbal 4

5.9.2024.

23:15

Stojković: "Nisam lud"

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi oglasio se nakon remija sa Španijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa evropskim šampionom Španijom, 0:0, na startu Lige nacija u Beogradu.

Nakon utakmice se oglasio i selektor Stojković za TV Arena Sport i rekao:

"Teška utakmica, jurnjava po terenu sa Španijom je ravna samoubistvu. Pametni smo da znamo neke stvari i radili smo po dogovoru i kako smo radili na treningu, čekali smo svoju šansu i znali smo da će doći. Oni su najbolja ekipa u Evropi i kontrola lopte nije problem za njih i vi morate da budete disciplionovani u ideji kako da se branite i morate da budete požrtvovani, da date sve od sebe i da se ne bojite. Oni su uvek dominantni po posedu lopte, ali dobro. Mislim da su momci bili dobri...", poručio je selektor.

Luka Jović nije bio u ofsajdu.

"Nisam mogao sa klupe da primetim da li je bio ofsajd i kada sam se okrenuo prema 4. sudiji, rekao mi je da nije ofsajd. To je zicer, penal bez golmana, a fudbal je igra grešaka. Biće bolje drugi put. Bitno da je ušao u šansu i Živković je sa desne strane ušao i odigrao mu majstorski i to je kao u šahu kada matirate protivnika, to je bilo, ali dobro", kaže Dragan Stojković Piksi.

Na pitanje novinara Arene kako sada izbaciti Veljka Birmančevića iz tima, odgovorio je:

"Što bih ga izbacivao? Nisam lud. Nebitno je da li igrate dobro ili ne, već morate da date sve od sebe kada igrate za svoju zemlju, tako se pokazuje patriotizam i tako se ceni i voli himna koja se sluša. Srce mi je puno, ne zbog rezultata već momci koji su želeli toliko i to je satisfakcija za trenera ma kakav rezultat bio. Pristup da sve mogu da rade... Hvala ljudima koji su bili večeras na stadionu jer su možda dočekali utakmicu sa strepnjom i mislim da su momci dali sve što se traži od njih i što sam očekivao. Pre meča sam rekao da hoću hrabru Srbiju bez obzira na ime protivnika", kaže selektor Srbije Dragan Stojković.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

17 h

Novo Sport Video Menu