Nova vest
Fudbal 18

5.9.2024.

22:47

Ronaldo 900. golom u karijeri srušio Hrvate

Fudbalska reprezentacija Portugalije pobedila je Hrvatsku u prvoj rundi Lige Nacija, A grupa, rezultatom 2:1 na "La Lužu" u Lisabonu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOSÉ SENA GOULÃO

Strelci golova za domaće bili su Diogo Dalo i neprevaziđeni Kristijano Ronaldo koji je svoje ime još jednom ugravirao u fudbalske almanahe - 900. golom u karijeri.

Njegovim pogotkom Potugal je, kako se ispostavilo, došao do nedostižnih 2:0, pa gol Hrvata, tačnije autogol u režiji Daloa, nije mnogo značio gostima u konačnom ishodu.

U istoj grupi Lige A nalaze se još Poljska, kojoj će Hrvatska biti domaćin već u nedelju u Osijeku, te Škotska, koja će za tri dana put Portugalije na noge favoritu.

Poljaci su ove večeri savladali Škotlanđane 3:2.

Sofascore

Ronaldo je bio apsolutna zvezda večeri u kojoj je po ko zna koji put podigao golgetersku letvicu, nedostižnu svima onima koji će posle njega doći. Dalo je već u 7. minutu "načeo" Hrvatsku, vrlo nesigurnu Hrvatsku u tom periodu meča, da bi Ronaldo duplirao prednost u 33. minutu u svom stilu - sprintom pred gol rivala, istančanim osećajem za gol koji ga je vodio, i rutinskom završnicom.

Hrvati su u tom trenutku bili nokautirani, a Ronaldo na kolenima od sreće, gotovo je zaplakao zbog još jednog istorijskog otsvarenja u svojoj bajkovitoj karijeri.  

Nisu Hrvati klonuli posle 0:2, imali su i na 0:1 preko razigranog Kramarića šansu da vrate egal, ali su do gola stigli tek u smiraj prvog poluvremena, kada je Sosin centaršut Dalo preusmerio u mrežu Koste.

Rezultat sa poluvremena ostao je na snazi do kraja.

Vredi reći da su Portugalci drmali prečku Livakovićevog gola pred sam kraj poluvremena.

U nastavku, ritam igre je opao, Dalić je pružio šansu Sučiću i debitantu Matanoviću, kasnije i Perišiću, i upravo je prvopomenuti dvojac bio najagilniji, najviše je i pokazao, za vreme koje su proveli na terenu. Obojica su bila vrlo konkretna sa loptom, Sučić sa opasnim ubačenim loptama, Matanović sa pravim pozicioniranjem i udarcima ka golu i u okvir gola Portugalaca. 

Porugalci su, ipak, bili dovoljno prisebni i koncentrisani, dovoljno su i iskusni za ovakve mečeve, pa su se sačuvali i odbranili, te pokupili tri boda sa talona u još jednoj večeri za pamćenje svoje ikone.

Sve najzanimljivije detalje sa utakmice iz Lisabona mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport u nastavku.

Završeno

19:42

Semafor
Dalo 7, Ronaldo 33 - Dalo 41. ag
  POR   CRO  
  2 : 1  

22:42

Kraj - pobeda Portugalije!

Reprezentacija Portugalije savladala je Hrvatsku 2:1 u meču 1. kola Lige Nacija, u grupi A, zahvaljujući golovima Daloa i Ronalda, kome je to bio 900. gol u karijeri.

 

22:39

90+4' Poslednja šansa

Matanović je u naletu, glavom, prebacio gol Portugalaca. Solidan napad Hrvatske, presing sa svake strane, Sosa, pa Perišić su ubacivali... Ništa ni od ove akcije.

22:36

90+1' Trese se mreža Portugala (spoljni deo)

Sučić je ponovo sjajno delovao sa desne strane, spoljnim delom kopačke je pronašao Kramarića na kontra strani, ovaj je brzopotezno reagovao, šutirao, međutim poslao je loptu u spoljni deo mreže.

22:35

88' Ovacije za Ronalda

Izlazi Ronaldo sa terena uz ovacije stadiona. Menja ga Žota.

22:30

83' Udar Portugalaca

Ronaldo je povukao loptu po desnom krilu, odigrao do Semeda, ovaj šutirao po ulasku u kazni prostor ali nije imao sreće - pogodio je Šutala u glavu. Samo korner za Portugalce posle obećavajućeg udara.

22:26

81' Matanović razigran

Daleko najbolji igrač Hrvatske je momak koji je ušao sa klupe Matanović. Ponovo je pobegao čuvarima, uspeo i da zahvati loptu glavom na centaršut Perišića, međutim nije najbolje postavio telo za ovaj udarac. Vrlo raspoložen za igru napadač Ajntrahta. 

22:25

77' Perišić menja Modrića

Ivan Perišić je na terenu, menja Luku Modrića od koga preuzima kapitensku traku. Koliko može doskorašnji fudbaler Hajduka koji je trenutno bez kluba?

22:23

76' Najbolji napad Hrvata

Kreirali su Sučić i Matanović, koji je u naletu, sa sedam-osam metara, zahvatio loptu i poslao je pored stative. Strpljiv, precizan napad Hrvata, sve je bilo gotovo savršeno osim završnice rezerviste gostiju.

22:16

Joško u akciji
EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu