Nova vest
Fudbal 1

5.9.2024.

17:40

Podvig Palestine protiv Hvanga, Seola i korejskih zvezda

Fudbalska reprezentacija Palestine odigrala je bez golova sa Južnom Korejom u Seulu pred 66.000 ljudi u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Za domaći sastav igrao je doskorašnji fudbaler Zvezde Hvang, a u prvoj postavi našao se i njegov dojučerašnji klupski i aktuelni reprezentativni saigrač Seol, ovoletošnje pojačanje beogradskih crveno-belih.

Obojica su zamenjena u drugom poluvremenu.

Navalu je prevodio najbolji korejski fudbaler Son, međutim ni on nije uspeo da pronađe put do gola upornih i borbenih Palestinaca, koji su upisali jedan od najvećih rezultata poslednjih godina.

Podsetimo, Koreja je na FIFA listi na visokom 23. mestu, a njihov današnji rival na 96. Ne treba posebno da se naglašava u kakvim okolnostima fudbaleri Palestine uošte igraju fudbal i takmiče se. 

Najbolju priliku za gol u prvom poluvremenu nije iskoristio Li Kang-In, momak na platnom spisku Pari Sen Žermena, kome je golman Palestine Rami Hamadeh odbranio udarac.

Li je i u nastavku sebi prilepio etiketu tragičara pošto je iz nove dve šanse bio neprecizan - najpre je prebacio čitav gol iz dobre pozicije a potom mu je čuvar mreže Palestine odbranio slobodan udarac.

Gosti su fizički pali u drugom poluvremenu, branili se gotovo čitav taj deo meča, ali su uspeli da sačuvaju mrežu na mestu gde će se malo koja reprezentacija naigrati u kvallifikacijama.

Palestinici su za meč sa Korejom trenirali u Maleziji, a naredni duel igraju kao domaćini protiv Jordana u Kuala Lumpuru. 

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu