Nova vest
Fudbal 1

5.9.2024.

16:42

"Potpisao sam ugovor sa italijanskom mafijom, bio sam njihovo vlasništvo"

Bivši francuski fudbaler Patris Evra otvorio je dušu o teškim počecima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEXANDRE DIMOU

Evra iza sebe ima bogatu profesionalnu karijeru tokom koje je igrao za Mančester junajted, Monako, Nicu, Juventus, Marsej i Vest Hem, ali njegovi počeci bili su neobećavajući.

Momak iz Senegala profesionalnu karijeru počeo je u Marsali, malom timu sa Sicilije, gde je potpisao prvi ugovor a da nije ni znao šta potpisuje.

"Kad sam potpisao prvi ugovor u životu, potpisao sam ugovor sa italijanskom mafijom, bio sam njihovo vlasništvo. Zarađivao sam nekih 50 funti u današnje vreme, mesečno. I onda nas pet meseci nisu platili. Nekad smo jeli samo jednom dnevno", otkrio je Evra u jednom podkastu.

Kada je majka došla da ga poseti, usledio je emotivni razgovor.

"Sećam se da mi je majka došla u posetu na Siciliji i rasplakala se. Pitala me je šta ja ovde radim. A ja sam bio u fazonu: 'Mama, ja samo volim fudbal'. Ona mi je rekla: 'Ali nemaš ništa, pogled gde živiš...'. Da ste videli moj prvi stan, to je bila katastrofa, ali sam bio srećan jer sam imao fudbal".

Poslednji deo ispovesti Evra nije mogao da završi a da se na njegovom licu ne pojave suze.

"Svaki put kada sam trenirao ili kada smo igrali utakimcu, plašio sam se trenutka kada će sudija svirati kraj, jer nisam znao šta da radim posle toga. Vraćao sam se u realnost. Za mene je igranje bilo... Bio je to san", podvukao je sada već 43-godišnji bivši francuski reprezentativac.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu