Nova vest
Fudbal 11

4.9.2024.

22:23

Karvahal: "Jović nije mogao ni osmeh da nabaci, ne želim mu sve najbolje sutra"

Španski defanzivac Dani Karvahal govorio je na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić" pred meč Lige nacija protiv Srbije u četvrtak (20.45).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Neposredno pred meč objavljeno je da je Karvahal među 30 kandidata za "Zlatnu loptu".

"Teže je nama u defanzivi da dobijamo takva priznanja. Uvek se sve vrti oko postizanja golova. Mi smo svakako jako ponosni što smo uopšte uzeti u obzir u jakoj konkurenciji", rekao je Karvahal na početku konferencije.

Meč protiv Srbije će biti njegov 50. u dresu reprezentacije Španije.

"Bila bi mi čast da budem kapiten na tom važnom meču. Uopšte, to je nešto što sam želeo i o čemu sam maštao, maltene čitavog svog života, još kada sam kao dečak počeo da treniran fudbal. Želim da budem primer, po igri i ponašanju,  jer deca se obično ugledaju na kapitene, na koje su sve oči uprte". dodao je Karvahal.

Španski fudbal prolazi kroz još jedan sjajan period.

"Ponosan sam na sve rezultate koje je naša federacija postigla i postiže u poslednje vreme. Pritom ne mislim samo na našu mušku A selekciju, već i na ženski tim i mlađe kategorije. Vidim da nas ljudi i van naše zemlje uzimaju za primer i komentarišu u pozitivnom smislu, što je sjajna stvar. Mislim da čitava fudbbalska Evropa posmatra šta radimo", nastavio je Karvahal.

Klupsku svlačionicu u Madridu je jedno vreme delio sa Lukom Jovićem, te se jedno pitanje dotaklo i njega.

"Luka je sjajan i ozbiljan momak. Teško mu je bilo u Realu. Nije pitanje prilike, jednostavno nije uspeo da procesurira sve što se dešavalo tamo... Nije mogao ni da nabaci osmeh na lice jer je bilo previše pritiska, jer mu se stvari jednostavno nisu ostvarivale kako je on želeo. Veoma mi je drag momak. Ne želim mu sutra sve najbolje, ali šaljem mu pozdrave", zaključio je Karvahal.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

16 h

Novo Sport Video Menu