Nova vest
Fudbal 0

4.9.2024.

12:20

Napadač Valensije pred sudom posle dve noći u pritvoru

Fudbaler španske Valensije Rafa Mir (27) sproveden je ovog jutra u Sud zbog optužbi za navodni seksualni napad.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Kai Foersterling

On se, zajedno sa još jednim muškarcem, sumnjiči za seksualni napad na dve devojke (25 i 21 godina) u jutarnjim satima u nedelju, u svom stanu u mestu Batera, Valensija.

Prema dosad poznatim detaljima, Mir i njegov prijatelj su upoznali dve devojke u jednom poznatom noćnom klubu, potom su se zajedno taksijem odvezli do njegovog stana gde se potom, navodno, desio seksualni napad u ranim jutarnjim satima.

"Iako je sa jednom od oštećenih devojaka imao seks na koji je i ona pristala u jednoj od prostorija, fudbaler je drugu devojku, nakon seksa sa njenom drugaricom, bacio u bazen i seksualno napao, prvo u vodi i kasnije u kupatilu u kući", pišu španski mediji.

Obe su, vidno uznemirene i polugole, potom izašle iz stana, a prema rečima komšija malo pre toga se čula buka, rasprava i svađa iz stana u kojem su bile.

Policija je u ponedeljak uhapsila fudbalera, a dan kasnije i njegovog prijatelja pod optužbom za seksualni napad. 

Devojke su odmah posle traumatičnog iskustva otišle u bolnicu, tamo su ispričale šta im se dogodilo te je automatski, po zakonu, aktiviran protokol o seksualnom napadu. One su potom pisale tužbu za seksualni napad rotiv Mira i drugog muškarca.

Sudbina fudbalera i njegovog prijatelja sada je u rukama sudije koji će, na osnovu svedočenja ove dvojice, doneti odluku u kom pravcu će dalje postupati u ovom slučaju, još jednom koji je uznemirio španski fudbal.

Poslednji sličan desio se na dodeli medalja na svetskom prvenstvu za žene kada je prvi čovek španskog fudbala, sada već bivši, Luis Rubiales u usta poljubio fudbalerku Dženi Hermoso, zbog čega je smenjen sa dužnosti predsednika i protiv njega se vodi krivični postupak.

U februaru ove godine bivši fudbaler Barselone Dani Alves proglašen je krivim za silovanje devojke u noćnom klubu 31. decembra 2022. godine.

On je za to delo osuđen na četiri i po godine.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

7 h

Novo Sport Video Menu