Nova vest
Fudbal 13

3.9.2024.

10:07

"On je Srbin – kao da ima nož za zubima"

Srpsko-španski fudbaler Stefan Bajčetić govorio je o svoje dve nacionalnosti i tome šta mu to donosi u karijeri, a isto je uradio i njegov novi trener Pep Lijnders.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Cody Froggatt/News Images

Bajčetić je nedavno napustio Liverpul i očekivalo se da pojača ekipu Barselone, ali zbog finansijskog fer pleja koji je bio prepreka transfera Bajčetića u katalonski tim.

Na kraju je "završio" u Salcburgu, gde će raditi pod holandskim stručnjakom Pepom Lijndersom, koji je imao reči hvale za Bajčetićevo poreklo.

"Stefan je momak... On je Srbin i Španac, ova kombinacija ga čini veoma posebnim, ako mene pitate. On je Srbin, kao da ima nož za zubima, voli da uklizava, da ulazi u duele... A istovremeno je Španac, a to znači posed lopte i tome slično", rekao je Lijnders.

Bajčetić je saglasan sa svojim trenerom.

"Sećam se da je Pep rekao da imam mirnoću na lopti jednog Španca, a agresivnost Srbina. Govorio je da je to baš dobar miks. Tako da bih rekao da, kada nemam loptu baš sam intenzivan, ne plašim se da uđem u duel ili slično, a sa loptom se trudim da budem suprotno od toga. Rekao bih da je to dobra mešavina...", objasnio je Bajčetić.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

3 h

Novo Sport Video Menu