Nova vest
Fudbal 1

2.9.2024.

15:05

Srbi u inostranstvu – Tadić dominirao, prvenac Pavlovića u Seriji A VIDEO

Prošla je još jedna ligaška nedelja za nama, a srpski fudbaleri u inostranstvu su blistali u svojim klubovima, najbolji je bio Dušan Tadić, a tu su i neka nova imena.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/xx Fenerbahce-Alanya-30824 88

Dušan Tadić blistao je za Fenerbahče u duelu sa Alanjasporom (3:0), doneo je pobedu svojoj ekipi sa dva pogotka. Bio je strelac prvog, a potom i drugog gola.

Dobru partiju su pružili i Vanja Milinković-Savić i Ivan Ilić u pobedi Torina nad Venecijom (1:0), srpski golman je uspeo da ostane nesavladan, dok je Ilić vezista odradio dobar posao u sredini terena.

Odličan je bio i Strahinja Pavlović, koji je postigao prvenac u dresu Milana i to u derbiju protiv Lacija (2:2), ipak njegov tim nije uspeo da upiše pobedu.

Andrija Živković je odigrao odlično u pobedi PAOK-a nad Atromitosom (2:1), uspeo je da se upiše u strelce, isto kao i Filip Đuričić za Panatinaikos u remiju sa Kaliteom (2:2).

Pored  njih, istakao se i nekadašnji igrač Udinesea Petar Mićin, koji trenutno nastupa sa ukrajinsku Zoriju, takođe se upisao u strelce u pobedi svog tima nad Obolonom (2:0) u petom kolu domaćeg šampionata.

Karijeru je započeo u Vojvodini, potom je igrao za Čukarički odakle je otišao u Udinese. Tamo se nije naigrao, pa se jednu sezonu vratio u Čukarički, nosio je i dres Sereda iz Slovačke, Napretka i Radničkog iz Niša, pre nego što ga je Nenad Lalatović odveo u Ukrajinu.

Utisak je ostavio i mladi Dejan Zukić koji nastupa za ekipu Volfsbergera iz Austrije. U pobedi svog tima nad LASK-om (5:1), upisao je asistenciju. On je pre dolaska u austrijsku Bundesligu, igrao za Vojvodinu.

U strelce se upisao i Matija Ljujić u pobedi Ujpešta nad Kečkemetijem (3:1), bio je to njegov peti pogodak u šest utakmica za mađarski tim.

Nemanja Glavčić je bio najbolji pojedinac u redovima Volosa, uprkos porazu od OFI-ja.

Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu