Nova vest
Fudbal 0

31.8.2024.

13:08

Golovi niski, zasucite rukave i počnite sa kopanjem: Bizarna scena u Rumuniji VIDEO

Incident sa golovima u prvom meču osmog kola rumunske lige je privukao veliku pažnju javnosti.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/BASTIAAN SLABBERS

Prvi meč osmog kola rumunskog šampionata između Otelula i Sepsija, koji je Otelul dobio rezultatom 2:0, obeležile su bizarne scene pre samog početka utakmice.

Iako je domaći tim slavio zahvaljujući dvostrukom strelcu Aleksandru Popu i popeo se na drugo mesto tabele sa 15 bodova, incident sa golovima privukao je najviše pažnje.

Tokom zagrevanja, trener gostujućeg tima Bernd Štork je posumnjao da golovi na terenu nisu u skladu sa propisima. Njegova sumnja se pokazala tačnom – jedan gol je bio visok 2,36 metara, a drugi 2,41 metar, što je ispod propisane visine od 2,44 metra.

Nakon što su tehnički problemi potvrđeni, desetak radnika odmah je pristupilo kopanju i prilagođavanju gol-linije kako bi se golovi doveli u propisane dimenzije. Zahvaljujući njihovom brzom radu, utakmica je ipak počela na vreme.
 

Ovaj incident izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama, gde su navijači sa sarkazmom komentarisali da je ovakav propust moguć samo u Rumuniji. Ipak, treba podsetiti da sličan problem nije stran ni drugim ligama.

U martu ove godine, sličan slučaj dogodio se u Hrvatskoj, kada je Hajduk pobedio Goricu sa 3:0, ali je pre meča otkriveno odstupanje od 10 centimetara između dva gola zbog deformacije terena.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu