Nova vest
Fudbal 0

29.8.2024.

16:55

Zvezda želi "duplu" Ligu šampiona

Ženski fudbalski klub Crvena zvezda ove jeseni piše nove stranice svoje istorije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Sandic photo

Od 4. do 7. septembra, fudbalerke crveno-belih će se na Malti boriti za ulazak u najelitnije evropsko takmičenje, a na tom putu će se najpre suočiti sa belgijskim Anderlehtom.

Ukoliko ostvare pobedu u prvoj utakmici, snage će tri dana kasnije odmeriti sa boljim iz duela Breznica (Crna Gora) – Birkirkara (Malta).

Tim je dodatno ojačan dolaskom četiri reprezentativke – iz Gane, Nigerije, Bosne i Hercegovine i Bugarske, koje donose iskustvo i kvalitet koji će biti ključni u ovom istorijskom izazovu za klub.

Sandic photo

Ubedljivom pobedom od 4:0 protiv ŽFK TSC u prvom kolu Superlige Srbije, crveno-bele devojke su pokazale da su u odličnoj formi pred kvalifikacije za Ligu šampiona.

FK Crvena zvezda je u LŠ, a ŽFK kreće kvalifikacije za elitno takmičenje.

Po prvi put u istoriji, fudbalski klub Crvena zvezda ima prilikuda bude zastupljen u Ligi šampiona i sa muškim i sa ženskim timom.

Dok su fudbaleri Crvene zvezde već obezbedili plasman u grupnu fazu savladavši norveški Bode/Glimt, njihove koleginice iz ŽFK Crvena zvezda se spremaju za svoj evropski izazov.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu