Nova vest
Fudbal 2

28.8.2024.

18:50

Nunjes žestoko kažnjen!

"Conmebol", krovno telo južnoameričkog fudbala, donelo je oštre kazne za urugvajske reprezentativce koji su učestvovali u neredima sa navijačima Kolumbije nakon poraza od 0:1 u polufinalu Kopa Amerike ove godine u Šarlotu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Imago/Carlton Myrie

Najteže je prošao napadač Darvin Nunjes, kojem je zabranjen nastup na narednih pet zvaničnih utakmica.

Pored Nunjesa, stroge kazne su izrečene i drugim članovima tima. Rodrigo Bentankur će propustiti četiri meča, dok će Ronald Arauho, Hose Marija Gimenez i Matijas Olivera pauzirati po tri utakmice. Svi igrači su uz suspenzije kažnjeni i novčano: Nunjez sa 20.000 dolara, Bentankur sa 16.000 dolara, dok su Arauho, Gimenez i Olivera kažnjeni sa po 12.000 dolara. Fudbalski savez Urugvaja takođe je kažnjen sa 20.000 dolara.

Kapiten Urugvaja, Hose Marija Gimenez, branio je postupke svojih saigrača, tvrdeći da su igrači preskočili ogradu kako bi zaštitili svoje porodice tokom haotičnih scena nakon utakmice.

Sve ove kazne igrači će morati da odsluže u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Urugvajci će se u septembru suočiti sa Paragvajem u Montevideu i Venecuelom u Maturinu, dok ih u oktobru očekuju gostujući duel sa Peruom i domaći meč protiv Ekvadora. U novembru, Urugvaj će dočekati Kolumbiju, a zatim gostovati Brazilu.

Posle šest odigranih kola kvalifikacija, Urugvaj se nalazi na drugom mestu sa 13 bodova, dva manje od vodeće Argentine, ali i osam više od sedmoplasiranog Paragvaja, koji se trenutno bori za mesto u dodatnim kvalifikacijama. Kazne koje su izrečene ključnim igračima mogle bi značajno da utiču na dalji tok kvalifikacija za Urugvaj.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu