Nova vest
Fudbal 29

21.8.2024.

12:25

Stanojević "zagrmeo" pred Gent: "Zašto za njega pitate? Kažnjen je, ja pravim tim" VIDEO

Aleksandar Stanojević se obratio medijima pred prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija koji crno-beli igraju protiv Genta.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je izneo očekivanja pred meč sa Gentom.

"Čeka nas nova evropska utakmica, a ostaje velika žal što će ona proći bez navijača. U meč ulazimo sa najjačim mogućim sastavom bez kadrovskih problema i to je ono što je dobro. Sa Gentom smo igrali već pre tri godine u Ligi konferencija, tako da znamo šta nas očekuje", započeo je, pa dodao da ekipa i dalje "nije na željenom nivou".
 


"Mislim da smo za nijansu bolji nego na početku, ali još nismo na željenom nivou. Treba nam vremena, ali nažalost nemamo ga mnogo. Ne možemo da kažemo da smo u krizi, ako se pogleda domaći šampionat. Loše smo krenuli u Evropi, pokazali smo pomak u Luganu gde smo na kraju krajeva pobedili u regularnom delu. Kako izaći iz krize, pa radom i strpljenjem. Čekamo još neke kadrovske promene u narednih desetak dana i to je to", objasnio je Stanojević.

Postavlja se pitanje i kako uklopiti veliki broj igrača.

"Imamo 30 igrača i tri golamana. Teško je raditi sa tolikim brojem igrača i napraviti pravi balans. Ja bih odavno smanjio broj igrača, ali neki od njih imaju jake ugovore i nije lako izaći iz njih. Klub mora da reši određene situacije, da se rešimo određenih igrača, oslobodimo prostor za neke druge i da možemo da radimo kako bih ja voleo", jasan je bio Stanojević.

Da li su igrači svesni da bi dvomeč sa Gentom mogao da utiče na egzistenciju i opstanak kluba, u finansijskom smislu?

"To sam im predočio pred Lugano, ne samo zbog bitisanja kčuba, već zbog hiljadu razloga i momci su odreagovali dobro, dobro su odigrali tamo. Crno je što nismo prošli, bilo je pada u nekom trenutku, ali su bili svesni toga, dali su maksimum maksimuma i ja sam tu zadovoljan i ne tražimo druge stvari".

Kakav je status Alda Kalulua?

"Zašto pitate za Kalulua? Zašto baš za njega? Nije u konkurenciji za sastav, kažnjen je jer se neprimereno ponašao protiv Lugana. Ja pravim tim. Nije u konkurenciji za ovaj meč, a za sledeće ćemo videti".


Šta je sa Žoaom Grimaldom?

"On je došao uz punog treninga i u ritmu je. Baš sam pričao sa njim, da bude strpljiv jer je došao sa drugog kontinenta, iz drugačijeg fusbala. Zadovoljan sam kako trenita i ispunjava zahteve, ali još nike adekvatno. Rekao sam da će on tek od decembra biti pravi, jer nismo dobrih igrača od 26 godina, nego mladog. Nadamo se da će biti i ranije, ali trenutno nije na 100 odsto".

Gent pre tri godine i sada, ima li razlika?

"Sve se promenilo. I igrači i način igre i trener. I kod nas se nije promenilo mnogo toga, možda je samo Natho tu iz te ekipe. Ali je stil isti, imaju intenzivnu ligu, dobre igrače. I oni se traže, nisu 100 odsto u formi, jer su dosta igrača promenili. Protiv Vesterloa su pokazali da su u usponu". 

Hoće li Stefan Kovač početi meč?

"U dilemi sam. Ne znam još. Kovač je počinjao na treninzima, ali sako su dva dana zajedno, ne poznaju se dobro, a važna je utakmica. Videćemo, možda probamo sa Zahidom, da igramo kroz posed iz zadnje linije, ali bismo onda imali problem napred. Ako Kovač bude igrao, Zahid će biti ispred".

Nije odlučio ni za Saldanju.

"Koliko sam video juče je sam došao na Teleoptik i trenirao, što pokazuje da mu je stalo da sutra odigra dobru utakmicu. Videćemo danas i sutra da li će početi utakmicu i koliko će igrati."

Slobodan Urošević, strelac evrogola iz Genta pre tri godine je pružio podršku, jer "drugi Partizan nemamo".

"Ne mogu da patetišem, ne mogu da kažem da li igramo bolje ili lošije. Evo nemamo ni navijače. Ubeđen sam da ćemo u nekom periodu biti onakvi kakvi smo bili kada sam bio trener ovde. Fali nam vreme i puno rada da bismo došli do toga", zaključio je Stanojević.

 

Podeli:

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu