Nova vest
Fudbal 0

14.3.2024.

20:00

Katar i Maroko domaćini SP u narednih 10 godina

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) dodelila je Kataru i Maroku 10 izdanja svetskih prvenstava za fudbalere i fudbalerke uzrasta do 17 godina, počevši od 2025. kada postanu godišnji turniri.

Izvor: Beta

EPA-EFE/Jalal Morchidi

Katar će biti domaćin svakog Svetskog prvenstva za fudbalere uzrasta do 17 godina od 2025. do 2029, za 48 reprezentacija. U istom periodu, Maroko će organizovati pet turnira Svetskog prvenstva za fudbalerke do 17 godina za 24 ekipe.

Odluka FIFA pokazuje rastući uticaj Bliskog istoka i Severne Afrike u svetskom fudbalu.

Katar je 2022. godine bio domaćin Svetskog prvenstva, a Maroko će biti jedan od šest organizatora Mundijala 2030. Obe zemlje imaju delegate u Savetu FIFA, u kome je i zvaničnik iz Saudijske Arabije, za koju se očekuje da će biti domaćin Svetskog prvenstva 2034. godine.

Svetska prvenstva za igrače do 17 godina su na dve godine, a Fifa želi da se organizuju na godinu dana, kako bi se obezbedilo da nijedna starosna grupa igrača ne propusti takmičenje i da se ubrza razvoj reprezentacija širom sveta.

Ove godine turnir za fudbalerke održaće se u Dominikanskoj Republici od 16. oktobra. Indonezija je prošle godine bila domaćin takmičenja za fudbalere.

Podeli:

Tagovi:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu