Nova vest
Fudbal 13

18.8.2024.

16:33

Ronaldova nova "noćna mora" - Aleksandar Mitrović

Portugalski superstar Kristijano Ronaldo sada već po navici gubi važne utakmice kada je na drugoj strani Aleksandar Mitrović.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Prva asocijacija na ovu dvojicu fudbalera i njihov sada već zahuktali rivalitet je čuveni meč reprezentacija dve zemlje u Lisabonu kada je Srbija, golom Mitrovića, potukla Portugalce na njihovom terenu i otišla na Mundijal pre Ronalda i družine.

Bilo je to prilično frustrirajuće veče po Ronalda koji tada teško da je mogao da zamisli da će mu upravo Mitrović biti najveća pretnja za trofeje, za uspehe, u njegovom verovatno poslednjem poglavlju karijere u Saudijskoj Arabiji.

Srpski fudbaler je direktno odgovoran što je Portugalac "kraći" za dva pehara u karijeri.

Poslednji duel ove dvojice sjajnih napadača odigran je u subotu za trofej Superkupa Saudijske Arabije i epilog je ponovo bio isti, kao i one lisabonske noći, kao i u trci za titulu prethodne sezone - Mitrović je pobedio Ronalda.

Srpski fudbaler bio je dvostruki strelac za svoj tim u preokretu koji je, osim njega, golom pokrenuo i Sergej Milinković Savić.

Ronaldo je pre svega toga bio strelac na drugoj strani, poradovao se, pomislio da će ovog puta pobediti Srbe, ali uzalud...

Na kraju je prozivao svoje saigrače iz defanzive da "spavaju" dok pored njih prolaze kao na treningu napadači Al-Hilala.

EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Zbirno, Mitrović je statistički i golgeterski uspešniji od Ronalda u Saudijskoj Arabiji, osim po trofejima u Al-Hilalu kojih već ima dva na svom kontu. Na 45 utakmica Mitrović je postigao čak 43 gola u dresu prvaka Saudijske Arabije. Gotovo gol po utakmici.

Sa druge strane Ronaldo takođe ima neverovatne brojke i više golova na većem uzorku mečeva, ali manji procenat uspešnosti.

Portugalac je na 72 utakmice za Al-Nasr postigao 66 golova.

Ova dvojica fudbalera prethodne sezone do nekog trenutka vodila su i "mrtvu trku" za najboljeg strelca šampionata koja je, na kraju, pripala Ronaldu, strelcu 35 golova.

Mitrović je sezonu završio sa 28 pogodaka.

Nekada Mesi, danas Mitrović. Ronaldo ima novu "noćnu moru".

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu