Nova vest
Fudbal 4

16.8.2024.

19:42

Tončev dobio sudski spor: "Sad se zna istina o trošenju novca u FSS"

Osnovni sud u Beogradu odbio je tužbu direktora reprezentacije Srbije Stevana Stojanovića kojom je traženo da aktuelni ministar Novica Tončev plati iznos od 750.000 dinara.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Stojanović je tužio Tončeva, inače nekadašnjeg člana Izvršnog odbora FSS, na ime povrede časti i prava ličnosti, zbog izjave da je na ime plasmana reprezentacije na Mundijal u Kataru uzeo premiju od 350.000 evra.

Sud je, na kraju, doneo presudu u korist prvog čoveka Radnika iz Surdulice.

"Presuda Osnovnog suda u Beogradu je dokaz da su istina i pravda ovog puta pobedili. Ova presuda je konačna potvrda da su moje reči temeljene na činjenicama, a ne na uvredama. Javnost je dobila pravu sliku o nenormalnim ciframa koje se troše na rukovodstvo fudbalske reprezentacije, na lične apetite, a ne na ulaganje u srpski sport. Neodgovorno rasipanje novca građana Srbije je sada jasno izloženo svetlu istine", izjavio je Tončev.

On kaže da je insistirao da sve bude transparentno, međutim taa je naišao na "zid" u Savezu.

"Više puta sam tražio od uprave Fudbalskog saveza Srbije da prikaže tokove novca i enormne premije za plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Kataru, kao i primanja članova Izvršnog odbora, rukovodstva, selektora, sportskog direktora. Nikada od njih nisam dobio odgovor, ali se ispostavilo da su moje tvrdnje o milionskim iznosima koje su uzeli Piksi, Šurbatović, Dika i finansijska direktorka tačne. Ovo je pobeda pravde, odgovornosti i transparentnosti u upravljanju javnim sredstvima", naglasio je Tončev.

Zadovoljan je sudskim epilogom, kaže uzgred da "se hrabrost i borba za pravdu uvek isplate".

"Nadam se da će ova presuda poslužiti kao primer svima da se istina uvek isplati, a hrabrost i borba za pravdu uvek donose pobedu! Građani Srbije zaslužuju da se njihov novac troši odgovorno i transparentno, a ja ću nastaviti da se borim za njihova prava i interese sa istom strašću i odlučnošću kao i do sada. Za mene je pravda zadovoljena i uložena novčana sredstva ću donirati u humanitarne svrhe", poručio je Tončev.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

4 h

Novo Sport Video Menu