Nova vest
Fudbal 0

13.8.2024.

11:58

Liverpul sklonio spomen na Šenklija i Hilzboro – novi grb za postklopovsku eru FOTO

Fudbalski klub Liverpul odlučio je da napravi promenu pred početak sezone 2024/25.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

"Redsi" će u narednoj sezoni u potpunosi iz upotrebe izbaciti stari grb, koji se već nekoliko godina ni ne nalazi na dresovima.

Usamljena Liver ptica (uz tri slova LFC), mitsko stvorenje koje je simbol tog lučkog grada, će se u budućnosti nalaziti i na dresovima, ali i kao zvanični grb kluba.

Razlog ove promene je digitalni marketing, kako 98 odsto korisnika klupskih društvenih mreža to čini preko mobilnih telefona.

"Novi grb će se koristiti za predstavljanje kluba na svim platformama društvenih mreža, službenoj veb stranici i mobilnoj aplikaciji. Liver ptica će se koristiti i u digitalnom i TV kontekstu sledeće sezone u nacionalnim i međunarodnim medijima, uključujući televizijske", navodi se u saopštenju kluba.

Na samom stadionu i zgradi klupske prodavnice se nalaze dva velika stara grba, koja će tu i ostati do daljeg.

Na njima se nalazi čuvena krilatica "Nikada nećeš hodati sam" (YNWA), te dve baklje u spomen žrtava Hilzboroa i jedna od kapija oko stadiona koja je dobila naziv po čuvenom treneru Bilu Šenkliju.

Velika promena u eri posle Jirgena Klopa koji bi trebalo da predvodi Arne Slot.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu