Nova vest
Fudbal 0

11.8.2024.

11:35

Jan-Karlo se "nudi" Piksiju za Špance

Srpski fudbaler Jan Karlo Simić (19) odigrao je i teći meč za Anderleht, drugi kao starter i jasno je da će u vremenu koje dolazi postati i važan adut reprezentacije Srbije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Mladi Jan-Karlo je ovog leta promenio klupske boje, prešao je iz Milana u tabor belgijskog kluba za 3.000.000 evra što je, pokazuje se već u začetku njegove karijere u Belgiji, bio pun pogodak.

U taboru "rosonera" teško da je mogao da očekuje bilo koju minutažu, koju, u Anderlehtu, ima napretek, i maksimalno je koristi kod danskog trenera Brajana Rimera.

Anderleht je u prva tri kola prvenstva upisao dve pobede i remi uz solidan defanzivni doprinos srpskog fudbalera.

Simić je samo u prvom meču sezone, protiv Sent-Trudena, počeo sa klupe, pa ušao u 65. minutu, dok je u preostala dva duela bio starter.

Debi u prvoj postavi imao u Atverpenu, gde je Anderleht slavio 2:1, a ovog vikenda je bio u defanzivnoj liniji koja je počela meč protiv Levena (1:1).

Stabilan, čvrst, Simić se, uprkos tinejdžerskim godinama, brzo uklopio u najosetljivijoj liniji tima i već u prvim nedeljama svog boravka u klubu pokazuje zbog čega je nosio kapitensku traku juniorskog tima Milana. 

Podsetimo, sa juniorima italijanskog kluba prethodne sezone igrao je finale omladinske Lige šampiona.

Otišao iz Milana jer mu "rosoneri" nisu mogli garantovali više vremena na terenu, pa je u potrazi za najboljim mestom za svoju karijeru izabrao najveći belgijski klub. 

Njegov igrački uzlet raduje i selektora Srbije Dragana Stojkovića koji je nakon EURO najavio podmlađivanje ekipe za naredne izazove - prvi naredni je Liga Nacija, pa je gotovo sigurno da ćemo Simića, sada kada se razigrao, videti već na narednom okupljanju nacionalnog tima.

Biće, definitivno, jedan od aduta za meč sa Špancima 5. septembra.

Srbija u ovom momku može dobiti pouzdanog defanzivca na duže staze. 



 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu