Nova vest
Fudbal 2

8.8.2024.

23:59

Bolan poraz nije poljuljao Vošu: "Verujemo u prolaz"

Trener Vojvodine Božidar Bandović i napadač Mihailo Ivanović složili su se da je poraz od Maribora bolan, ali da "stara dama" ima razloga za optimizam pred revanš.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Vojvodina je u četvrtak uveče izgubila od Maribora rezultatom 2:1 golom u poslednjoj sekundi, a poslednjih pola sata igrala je sa igračem manje pošto je isključen Slobodan Medojević, rezervista na ovom meču.

Trener Bandović je čestitao svojim igračima na pruženom tokom meča sa slovenačkim timom. 

"Mislim da je prvo poluvreme bilo izjednačeno, mogli smo da imamo sigurniji pas i taktičke pozicije, imali smo problema po desnom boku. Problem su nam bile i te dve izmene zbog povreda, a u drugo poluvreme do primljenog gola, mi smo bili ti koji smo mogli da damo gol. Crvenom kartonu je možda prethodio faul, ali ostali smo sa igračem manje, izjednačili smo, uspeli da se vratimo u meč. Kontrolisali smo sredinu, nismo smeli da primimo taj gol. Čestitam igračima na borbenosti i navijačima na podršci. Imamo još jednu utakmicu i verujemo da možemo da pobedimo i da prođemo dalje", rekao je Bandović.

Mihailo Ivanović je propustio najbolju šansu na utakmici, pogodio je prečku, i naglasio da će raditi na koncetraciji u završnici.

"Mislim da smo u drugom poluvremenu mogli da iskoristimo neke šanse i da bi meč otišao u drugom toku da smo poveli. Crveni karton se desio i to je promenilo stvari na terenu. Ostaje žal zbog propuštene šanse, mislim da je do nedostatka koncentracije, radićemo na tome i nadam se da ću sledeći put postići gol".

Starsport

Bandović je naglasio da nema razloga za pesimizam uprkos porazu.

"Mi treba da budemo pozitivni, jer smo i protiv Ajaksa pokazali da smo dobra ekipa i da imamo dobar stil igre. Mogli smo da budemo bolji, posebno u prvom poluvremenu i smatram da dok stvaramo šanse, golovi će doći. Mogli smo da izbegnemo crveni karton, jer je bilo daleko od gola. Ali, treba da budemo pozitivni i da se spremimo za revanš. Izgubili smo mnogo lopti i to su iskoristili u tranziciji. Naš posed mora da bude bolji i taktičke pozicije u napadu. Što se tiče energije, nije nam nedostajala, samo je utakmica otišla u drugom smeru i zato je na trenutka izostao naš presing".

On je za kraj pozdravio navijače koji su pružili podršku na kraju utakmice

"Navijači prepoznaju naš stil igre, borbenost i to samo može biti pozitivno za nas. Verujem da će navijačiti biti naš 12. igrač i u revanšu. Samo da budemo fokusirani i strpljivi. Ispravićemo greške, ovaj poraz nas neće poremtiti i zaista verujemo da možemo da prođemo".

Revanš meč na programu je za sedam dana u Bačkoj Topoli.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu