Nova vest
Fudbal 0

8.8.2024.

17:59

Junajted krpi odbranu za meč sa Sitijem

Mančester junajted ima problema sa povredama uoči meča za pehar Komjuniti šilda sa Mančester sitijem.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Uoči susreta koji se u subotu igra na Vembliju, menadžer Junajteda Erik ten Hag ima muke oko odbrane, pošto je veliki broj igrača povređen ili pod upitnikom.

Upitan kakvo je stanje sa povređenim, Ten Hag je rekao da nema dobre vesti.

"Hari Megvajer je propustio meč sa Liverpulom, iz predostrožnosti, ali je pod upitnikom za subotu. Imamo još jedan trening do tada, videćemo da li je dovoljno spreman da bude u timu. Lindelöf je igrao, ali i on je pod upitnikom, baš kao i Aron van Bisaka i Luk Šo, moraćemo i za njih da vidimo u petak. Razmišljam da nekako u meč uključim Lisandra Martinesa", rekao je Ten Hag.

Problem je što se Martines tek pre nekoliko dana vratio sa odmora, po osvajanju Kopa Amerika sa Argentinom.

Tek je počeo da trenira i bilo bi rizično da odmah uđe u jak ritam posle svega nekoliko treninga.

Leni Joro neće igrati tri meseca posle operacije metatarzalne kosti, a Rasmusa Hojlunda neće biti bar još pet nedelja. Pitanje je ko će u odsustvu danca predvoditi napad.

"Džejdon Sančo može da igra napred bilo gde, on je opcija za više od jedne pozicije. Sve zavisi kako postavite tim, taktiku, ko je protivnik. Džejdon ima kvalitete koje možete da iskoristite", rekao je Ten Hag.

Očigledno je da će Mančester junajted morati još da se pojača.

"Kada bude vesti, objavićemo. Videli ste prelazni rok, i dalje je baš mirno. Uradili smo posao, doveli dva igrača, radi se o tajmingu, opcijama na tržištu, pravim momentima i stvarima. Već smo prodali neke igrače, ali i kupili. Imamo tim kojim ima bar dvojicu igrača koji se bore za svako mesto", zaključio je Ten Hag.

Mančester junajted i Mančester siti igraju 10. avgusta od 16 časova. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu