Nova vest
Fudbal 2

7.8.2024.

19:50

Srpski golman vest dana u Evropi: "Pokušavam da shvatim šta se dogodilo"

Srpski golman Ognjen Čančarević bio je glavna fudbalska vest u utorak.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Rođeni Užičanin, bivši čuvar mreže brojnih superligaških ekipa, postigao je najefektniji gol na mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu Konferencija - iz svog kaznenog prostora matirao je kolegu na drugoj strani terena, Albanca Tomasa Strakošu.

Bio je to spektakularan trenutak.

Jermenska Noa, čije boje brani Čančarević, tako je povela 2:1, a pobedila je 3:1 favorizovane Grke i tako došla na korak od velikog podviga.

Dan posle, Čančarević sabira utiske.

"Bila je to velika pobeda, naravno najveća u istoriji kluba. Uzbuđeni smo zbog toga što smo postigli protiv velikog tima. AEK ima istoriju, sjajnog trenera, jak roster. Zaista smo odradili veliki posao", kaže Čančarević, koji je u međuvremenu stekao statust reprezentativca Jermenije i debitovao je za tu reprezentaciju.

Kaže, gol koji je postigao gledao je bezbroj puta posle meča i gledaće ga još danas.

"Mnogo puta sam ga pogledao, pokušavao sam da shvatim šta se dogodilo. Svuda se zavrteo i zaista sam srećan. Mislim da ću ga i danas gledati, onda ću se fokusirati na revanš".

Objasnio je kako je uspeo da matira Strakošu - ključna je bila jaka noga.

"Istina je da imam jak udarac, imam dobar šut, ali sam zaista gledao da gađam mog napadača. Međutim, udarac je bio snažan. Pomogao je i vetar... Nijedan golman to ne može da očekuje. Teško je kada se to desi golmanu".

Dan kasnije, emocije se nisu u potpunosti slegle.

"Da, sve je ludo, neverovatan gol i velika pobeda. Srećan sam, ali moram da se fokusiram na narednu utakmicu. Slavio sam sa saigračima u svlačionici, gledali smo zajedno gol i nismo mogli da verujemo".

Otkrio je Čančarević i detalj kada je prišao Strakoši posle meča.

"Za svakog golmana je teško kada primi takav gol. Želeo sam da popričam sa njim posle utakmice, ali je on brzo prošao pored mene pre nego što sam uspeo da ga uhvatim. Loš momenat... On ima moje apsolutno poštovanje, sjajan je golman i ima sjajne intervencije", rekao je Čančarević i podvukao, za kraj, da je AEK uprkos porazu i dalje favorit za prolaz u narednu rundu kvalifikacija. 


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu