Nova vest
Fudbal 0

1.8.2024.

12:00

Di Marija odustao od povratka u domovinu zbog jezivih pretnji

Proslavljeni argentinski fudbaler Ahel Di Marija prvi put je govorio o pretnjama sa kojima je bio suočen zbog namere da se vrati u rodni grad.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIPE AMORIM

Davnašnja želja da se posle duge i blistave karijere vrati kući, u rodni Rosario i da zaigra za lokalni Sentral, kako stvari stoje, neće mu se ostvariti. 

Za Di Mariju i njegovu porodicu to više nije opcija jer Rosario nije bezbedan grad zbog narko bandi, koje se pitaju za sve na ulici. Di Marija kaže da više ni ne razmišlja o povratku jer su bande pretile gotovo svim članovima njegove porodice poslednjih meseci.

"Pretnje su bile upućene grafitima u blizini kuće mojih roditelja", kaže kako je sve počelo u razgovoru za "Rosario Canal 3". 

Prvi put je izneo zastražujuće pretnje koje su upućene njegovoj sestri i njenoj porodici. Nepozanti počinioci su u njenom dvorištu, kako kaže, ostavili paket u kojem se nalazila svinjska glava probušena metkom. 

"Pored svinjske glave su ostavili poruku na kojoj je pisalo da ako se vratim u Rosario, sledeća glava u paketu biće glava moje ćerke Pije".

Di Marija je nakon ovih događaja rešio da se ne vraća u Rosario.

"Ti meseci su bili strašni za sve na, mogli smo samo da sedimo i da plačemo svako veče zbog toga što mi ne daju da ostvarim svoj davnašnji san i vratim se u klub iz kojeg sam potekao".

Osim strašnih pretnji, teško su mu padale i kritike navijača Rosarija na društvenim mrežama. Mnogi su ga vređali zbog toga što ne želi da se vrati u svoj rodni grad, u klub iz kojeg je krenuo.

Di Marija je ljut na njih jer ne znaju kroz šta prolazi i zbog čega ne sme da se vrati.

"Ti koji ne razumeju ne žele sebe da stave u moju poziciju ni sekundu. Lako je kritikovati druge na mrežama kada nisu u stanju da se stave u poziciju u kojoj sam ja".

Rosario poslednjih godina vrvi od kriminala povezanog sa drogom, a bande koje terorišu grad ne prezaju ni od pretnji i zastrađivanja, kao i od ucena, prema nekim od najvećih sportista.

Di Marija će, na kraju, otići u svoju drugu kuću, tamo gde ga žele i gde se oseća bezbedno - ponovo će u Benfiku u kojoj je i proveo najveći deo svoje velike karijere.

Di Marija je prethodnu sezonu odigrao u lisabonskom velikanu.

On se nakon nedavnog osvajanja Kopa Amerika oprostio od igranja za reprezentaciju Argentine.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

4 h

Novo Sport Video Menu