Nova vest
Fudbal 3

30.7.2024.

9:44

"Mi smo seljaci, svi! I Srbi i Bugari!" VIDEO

Bivši trener Čukaričkog i sadašnji strateg Boteva iz Plovdiva Dušan Kerkez je privukao veliku pažnju izjavom nakon utakmice protiv Lokomotive.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Na konferenciji za medije nakon remija Boteva i Lokomotive (2:2) srpski trener se dotakao situacije u kojoj se našla devojka jednog od njegovih fudbalera.

"Kada smo igrali meč sa Panatinaikosom, devojka jednog od mojih igrača je šetala psa i neko ju je iz restorana gađao paradajzom. Sramota je što se to desilo u Plovdivu. Zašto? Zato što je on napravio grešku tokom utakmice. To odbijam da prihvatim. Svestan sam da je ta osoba verovatno bila veoma pijana, ali neki ljudi koji kritikuju bi morali da znaju šta se sve dešava. Možda će neko drugi da gađa nekim tvrđim predmetom. To može svakome da se desi, mojoj ženi. Pravi navijači Boteva to ne bi radili, možda je on bio navijač nekog drugog tima, ne znam. I dalje ne mogu da verujem da tako nešto može da se desi u Plovdivu", započeo je Kerkez.

Potom je dodao da će uvek biti uz svoje izabranike, a onda izjavio da su "Srbi i Bugari seljaci".

"Uvek ću stati uz svoje igrače, pa ako zbog toga budem morao da idem, otići ću već danas. Takve stvari ne smeju da se dešavaju, da im gađate žene zbog nečega što se desilo na utakmici je neprihvatljivo. To može da se desi samo na Balkanu, u Bugarskoj i Srbiji. Samo u našim zemljama. Mi smo seljaci, svi! I Srbi i Bugari! Hoćemo u Evropu? Kako da idemo u Evropu?", poručio je on.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sportal.bg (@sportalbg)

Prokomentarisao je potom i odlaganja utakmica.
 

"Samo u Bugarskoj i Srbiji odlažemo svaku utakmicu. Svi igraju na tri dana, zašto mi odlažemo utakmice? Sada će svi da nas pitaju zašto nismo odložili, a da smo pobedili rekli bi nam ‚bravo‘. Moramo da naučimo da igramo na ovaj način. Možda ćemo odložiti za dve-tri nedelje, kada bude pravi momenat, igrači budu veoma umorni. Međutim, sada nismo bili umorni. Samo smo na početku igrali slabo, u drugom poluvremenu smo igrali na dobrom nivou. Za to nosi zasluge moj stručni štab. Opet, ovo što se desilo mom igraču, njegovoj devojci, sramota je za Plovdiv", zaključio je Kerkez.

Podsetimo, bugarski Botev 1. avgusta igra protiv Panatinaikosa u drugoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. U prvom meču je slavila grčka ekipa sa 2:1.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu