Nova vest
Fudbal 0

26.7.2024.

20:38

Hajduk najgledaniji, Sarajevo na drugom mestu – Ajaks i Vošu gledalo 53.500

Utakmica između splitskog Hajduka i Toršavna sa Farskih Ostrva bila je najposećenija od svih prvih mečeva drugog kola kvalifikacija za Ligu Konferencija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Na "Poljudu" se u četvrtak sabralo 28.488 navijača.

Navijačkom entuzijazmu su svakako doprineli važni letošnji dolasci u klub, potpis trenera Đenara Gatuza, ostanak Perišića, Livaje, ali ponajviše dolazak Ivana Rakitića koji, doduše, nije igrao u ovoj utakmici.

Ali strast Splićana prema "ponosu Dalmacije" je, ipak, ono najjače što ih i dalje snažno vodi da u velikom broju gledaju voljeni klub.

Hajduk je slavio na kraju rezultatom 2:0.

Odmah iza Hajduka u četvrtak je bilo Sarajevo.

Meč između Bordo kluba i slovačke Trnave (0:0) takođe u okviru iste runde kvalifikacija za Ligu Konferencija, gledalo je 26.756 ljudi na "Koševu" (Asim Ferhatović Hase).

Tek je na trećem mestu meč između grčkog AEK-a i Intera iz Andore koji je privukao na tribine 19.766 navijača.

Kada je reč o mečevima Lige Evrope, Ajaks i njegovi navijači su bili neprikosnoveni, daleko ispred svih. Prvi ovosezonski meč "kopljanika", duel sa Vojvodinom i debi trenera Frančeska Fariolija, posmatralo je 53.500 ajaksovaca. 

Na drugom mestu po poseti u ovoj rundi Lige Evrope, daleko iza Ajaksa, je utakmica poljske Visle i austrijskog Rapida kojoj je prisustvovalo 30.500 ljudi.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu