Nova vest
Fudbal 12

25.7.2024.

22:54

Okončano prokletstvo srpskih klubova

Pobedom Radničkog iz Kragujevca u kvalifikacijama za Ligu konferencija prekinut je očajan niz srpskih klubova u evropskim takmičenjima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Radnički je na stadionu "Dubočica" u Leskovcu golom Milana Aleksića savladao Mornar iz Bara (1:0) u drugom kolu kvalifikacija za treće po rangu UEFA takmičenje.

Time je prekinut niz od čak 30 utamica i 344 dana bez pobede našeg predstavnika u Evropi.

Pre Radničkog to je uradio Partizan 17. avgusta i to tek posle penala protiv azerbejdžanskog Sabaha. Osim crno-belih, Srbiju su predstavljala još četiri predstavnika koja nisu zabeležila niti jedan trijumf.

"Bili smo i prozivani zbog toga. Ja sam rekao da ćemo doprineti državnom. Video sam da se Vojvodina dobro drži. Prva pobeda posle 344 dana. Jedna Andora pobedi Veleža sa 5:1, sinoć AEK jedva... Videsmo Dečić pobedi u Gruziji... Po meni su šanse i dalje ravnopravne i siguran sam da ćemo motivisano i koretno ući u revanš", rekao je na konto toga Feđa Dudić, trener Radničkog. 

Nažalost, čim je taj niz okončan novi je započet. Vojvodina se sjajno držala i imala priliku da napravi iznenađenje u Amsterdamu gde je na kraju Ajaks slavio minimalnim rezultatom (1:0).

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu