Nova vest
Fudbal 2

25.7.2024.

22:07

Mladenoviću asistencija, Maksimoviću debi – Hrvati razočarali protiv rumunskog drugoligaša

Fudbaleri Panatinaikosa savladali su Botev iz Plovdiva rezultatom 2:1 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Atinjani su neposredno pred meč dobili sjajnu vest i veliko pojačanje u liju Teta, nekadašnjeg krilnog napadača Šahtjora, Lestera i Galatastaraja, te su pobedom dodatno poboljšali sjajan dan.

PAO je već posle prvog poluvremena imao veliku prednost. FIlip Mladenović je u osmom minutu proigrao Aleksandera Jeremejefa za ranu prednost domaćina.

Prošlogodišnje veliko pojačanje i povratnik u grčki fudbal Anastasios Bakasetas je u 44. minutu duplirao prednost sa "bele tačke".

Gosti iz Bugarske su do kraja uspeli preko Alena Koroseca da u 71. minutu smanje zaostatak, a videćemo koliko će taj gol imati uticaj na revanš.

Osim Mladenovića, među startnih 11 Panatinaikosa se našao i Filip Đuričić koji je bio na terenu do 89. minuta. Na ovom susretu je debitovao za "zelene" i Nemanja Maksimović koji je dobio šansu u poslednih 15 minuta susreta.

Na ostalim mečevima Rapid je slavio u gostima Visli sa igračem manje rezultatom 2:1. Iako smo se nadali da će potencijalni srpski reprezentativac i veliki talenat Jovan Živković dobiti priliku na ovom meču, to se nije desilo.

Fudbaleri Rijeke su razočarali svoje navijače odigravši bez golova na gostovanju Korvinulu koji nije ni igrao meč na sopstvenom stadionu (0:0).

Reč je o ekipi iz drugog ranga rumunskog šampionata, koji je u kvalifikacijama jer je prošle sezone osvojio nacionalni kup.

Molde je predvođen nekada velikom nadom Mančester junajteda Magnusom Eikremom i Kristijanom Eriksenom (ne tim) savladala Silkeborg rezultatom 3:1. Njih dvojica su učestvovala sa po golom i asistencijom.

Trabzonspor je bio siguran u Slovačkoj (2:0), dok je Elfsborg uspeo minimalnim rezultatom da slavi u Tiraspolju protiv Šerifa (1:0).

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu