Nova vest
Fudbal 2

25.7.2024.

21:18

Zambijci se žalili što moraju da plate 15.000 Hrvatu – sada moraju milion dolara

Nekadašnji hrvatski fudbalski reprezentativac Aljoša Asanović dobio je spor protiv Fudbalskog saveza Zambije na Sudu za sportsku arbitražu (CAS) i dobiće odštetu veću od milion američkih dolara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Antonio Ahel/ATAImages

CAS je doneo odluku i tako rešio dugi sukob između Asanovića i saveza čiju je reprezentaciju vodio tokom 2022. godine. Pre toga je bio tehnički direktor te afričke reprezentacije, prenela je HINA.

U trenutku kada je dobio otkaz Fudbalski savez Zambije je ostao dužan određenu svotu novca Asanoviću koji je pokušao da se zaštiti i potražio je pravdu preko Međunarodne fudbalske organizacije (Fifa).

U tom predmetu je FIFA odlučila kako Fudbalski savez Zambije mora da isplati Asanoviću 15.000 američkih dolara, ali se savez žalio CAS-u.

Na kraju je Zambijski savez prošao još gore, jer je CAS odbio njegovu žalbu i odlučio kako 58-godišnji Asanović mora da dobije odštetu veću od milion američkih dolara.

Asanović je Zambiju ukupno vodio na sedam utakmica, a trenutno obavlja dužnost tehničkog direktora uzbekistanske reprezentacije.

Za Hrvatsku je u karijeri odigrao 62 utakmice i postigao tri pogotka, uz osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu