Nova vest
Fudbal 1

25.7.2024.

23:52

Oglas za posao fudbalera – Saudijci i ovako privlače igrače

Saudijci žele da im fudbal bude mnogo više od njihove elitne profesionalne lige u koju investiraju enormni novac, žele i poluamaterske lige, ali za tako nešto im je potreban kadar.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Saudijci su napravili "dar-mar" na tržištu dovođenjem najvećih zvezda svetskog fudbala za veliki novac i podizanjem kvaliteta lige na nivo koji do sada nije viđen u toj državi.

Ali da bi održali fudbalski ekosistem u životu potrebna su im ulaganja i od samog dna - u najniže lige.

I za tako nešto biće im potreban inostrani kadar, pretežno Evropljani, ali dobodošli su svi koji se bave fudbalom, igraju ga po raznim nižim ligama širom sveta i spremni su da učestvuju u megalomanskom projektu Saudijske Arabije.

Rukovodeće strukture fudbala u ovoj zemlji konkretno traže kadrove za četvrtu ligu (tri već imaju) što se može videti i na oglasu za "posao fudbalera", koji se pojavio na španskoj platformi za zapošljavanje "FutbolJobs".

Plata koju Saudijci nude igračima ovog ešalona kreće se između 10.000-20.000 dolara neto po sezoni, i ne samo to. U ugovor je uključen besplatan smeštaj, ali i kola.

Teško da bilo gde igrači ovog ranga mogu dobiti nešto slično.

Ono što je jako važno znati za sve zainteresovane, troškovi bi bili minimalni: osim kuće i kol,a bili bi im plaćani i povratni letovi, olakšice prilikom dobijanja dobijanje vize potpisivanjem profesionalnog ugovora.

Svakom igraču se nude i bonusi u slučaju da ekipa ostavri plasman u viši rang.

Međutim, da bi mogli uopšte da pristupe ponudi preko platforme "FutbolJobs", poslodavci zahtevaju niz uslova: da imaju najviše 30 godina, da mogu odmah da putuju, da imaju transfermarkt karticu (ili sportski pasoš ili sertifikat o licencama  timova u kojima je igrao), video snimak i da nema krivični dosije.

Pozicija nije bitna jer se traže igrači za sve pozicije na terenu.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu