Nova vest
Fudbal 4

24.7.2024.

18:03

Hrvati postavljaju standarde – doveli stranca na čelo Sudijske komisije

Hrvatska fudbalska liga je imenovala Francuza Bertrana Lajeka predsednikom suđenja u tamošnjoj elitnoj ligi.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Lajek će objediniti funkcije predsednika Komisije fudbalskih sudija HNS-a i šefa za delegiranje sudija.

Ovo je još jedan korak napred za hrvatski fudbal, sada u pogledu bolje kontrole i razvoja suđenja, jer je Lajek punih šest godina bio vodeća osoba za suđenje u Francuskoj, radio je i u Belgiji, a prošlu godinu na Kipru. Pre svega toga, bio je dugogodišnji arbitar sa bedžom FIFA i UEFA.

Francuza su ovog leta pokušali dovesti i Grci, ali on je izabrao Hrvatsku.

"Svaki naš potez ide u smeru povratka poverenja u suđenje te kontinuiranog razvoja naših sudija. Nakon što se uvođenje stranih sudija u drugom delu protekle sezone pokazalo ispravnim, ove sezone smo se, kako sam već ranije najavljivao, odlučili za novi korak te smo imenovali gospodina Bertrana Lajeka prvim čovekom za suđenje u Hrvatskoj fudbalskoj ligi", rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Prvi čovek HNS-a očekuje još bolje ocene suđenja sa hrvatskih terena u narednoj sezoni.

"Svima nam je u interesu da hrvatsko suđenje podignemo na viši nivo, a verujem da će gospodin Lajek svojim autoritetom, golemim iskustvom i stručnošću odgovoriti tom izazovu. Ovom se prilikom zahvaljujem i krovnoj evropskoj organizaciji Uefi na razumevanju i saradnji proteklih meseci na temu suđenja, a plod te saradnje je i Lajekova inauguracija. Ima puno poverenje i potpuno odrešene ruke te njemu i sudijama želimo uspešnu sezonu".

I Bertrand Lajek dao je izjavu za sajt Hrvatskog fudbalskog saveza.

"Zahvaljujem Hrvatskom fudbalskom savezu na ukazanom poverenju, verujem da ću opravdati očekivanja predsednika Marijana Kustića i njegovih saradnika i doprineti poboljšanju kvaliteta suđenja u najvišem rangu hrvatskog klupskog fudbala. Izuzetno cenim hrvatski fudbal, nastojaću da iskoristim dosadašnje iskustvo te svojim radom biti primer sudijama i ustrajati na njihovom napretku, na zadovoljstvo svih učesnika u ligi".



 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu