Nova vest
Fudbal 6

24.7.2024.

13:03

Turska menja pravila, Murinjo će morati da preseče: Moguća žrtva – Edin Džeko

Fudbalski savez Turske je promenio pravilo o broju stranaca u prvoj ligi i upravo ta promena bi mogla da košta Edina Džeku.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Članovi Superlige Turske u A tim mogu da prijave 14 stranaca (dosad je granica bila 12), u zapisniku pred utakmicu može biti njih 12 od kojih je osmorica u prvom timu.

U Turskoj  je situacija jasna – ko nema njihov pasoš tretira se kao stranac, ne važći se ni EU pasoš, što zadaje glavobolje ekipama koga uvrstiti na spisak od 28 registrovanih za sezonu.

U redovima Fenerbahčea Dominik Livaković je zakucan za prvih 11 kod Žozea Murinja, dok je kapiten Edin Džeko u mogućem problemu – može da izgubi mesto u startnoj postavi nakon dolaska napadača Sevilje Jusefa En-Nesirija, koga bi vicešampion trebalo da plati oko 20 miliona evra.

 


En-Nesiri se takođe smatra strancem, što znači da Fener na spisku ima njih čak 17.

Ipak, treba reći da se na neke već ne računa, odnosno da su na izlaznim vratima. To su Brazilac Luan Peres, Egipćanin Omar Fajed, Portugalac Migel Krespo i Slovenac Miha Zajc. 


Ukoliko se desi da i ostanu u klubu, Murinjo ih najverovatnije neće registrovati, ali svakako sa tog spiska moraju da ispadnu najmanje trojica kako Fener ne bi prekršio novo pravilo.

Da li Murinjo ima želju da dovede još nekog stranca – ne zna se, ali bi u tom slučaju i definitivno mesto za Džeku ili Rajana Kenta bilo pod velikim znakom pitanja.

Ono što je sigurno, Hajduk se nada raskidu saradnje turskog kluba i Džeke.

 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu