Nova vest
Fudbal 0

23.7.2024.

21:52

Partizan razbijen – Dinamo deklasirao crno-bele! VIDEO

Fudbaleri kijevskog Dinama savladali su ubedljivo Partizan u poljskom Lublinu (6:2), u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Starsport

Crno-beli su vodili golom Mateusa Saldanje, da bi u finišu poluvremena ukrajinski tim postigao tri gola za pet minuta i tako zakoračio ka pobedi.

U nastavku susreta obe ekipe su postigle po jedan gol, za Partizan je to opet učinio Saldanja, da bi Dinamo u finišu dao još dva i tako stekao veliki kapital pred revanš u Beogradu naredne srede (20.00).

Tenziju pred meč je podigao trener Dinama Oleksandr Šovkovski napadima na crno-bele zbog učestvovanja na turniru u Moskvi, da bi mu neposredno pred duel odgovorio direktor Partizana Miloš Vazura.

Ukrajinci su se pre meča pozdravili sa igračima Partizana, ali se nisu rukovali, već su stisnutim pesnicama, ogrnuti zastavama Ukrajine, ispoštovali pravila UEFA.

Nemački sudija Kristijan Dingert je posle prvih desetak minuta pokazao dva žuta kartona crno-belima, prvo Mateusu Saldanji, a onda i Natanu de Medini.

Partizan je igrao hrabro na startu susreta, iako su, uslovno rečeno, domaći imali prve šanse. Prvo Andrij Jarmolenko, a onda i Vitalij Bujalski.

Sudija Dingert je ubrzo, posle konsultacije VAR-a, pokazao na belu tačku, posle faula Oleksandra Karavaeva nad Aldom Kaluluom.

Majstoriju je Saldanja izveo u 22. minutu, izvevši "panenku" iz jedanaesterca, tako da Georgi Buščan nije imao šansu da ga zaustavi.

Dinamo je pojurio izjednačenje, Jarmolenko je pravio probleme, mada je i Mikola Šaparenko pretio golu Aleksandra Jovanovića.

I kada je delovalo da će Partizan uspeti na pauzu da ode sa prednošću, usledio je epski kolaps i tri primljena gola u roku od samo pet minuta.

Vladislav Kabaev je prošao po levoj strani u 41. minutu, vratio loptu na povratnu Šaparenku, koji ju je potom zakucao u gornji ugao gola Jovanovića.

Već u 43. minutu ukrajinski tim je preokrenuo rezultat, a strelac je bio Volodimir Bražko posle očajne reakcije odbrane gostiju.

Počev od Kervina Arijage, preko Kalulua, a onda i Igora Vujačića koji je loše otklonio opasnost. Lopta je stigla do Bražka koji je naleteo i uz pomoć stative savladao Jovanovića.

Uprkos šansi Saldanje za izjednačenje, Dinamo se nije zaustavio i u prvom minutu nadoknade poluvremena stigao do još jednog gola.

Karavaev je šutirao sa desne strane iskosa, lopta je na putu do gola kačila Antića i tako dodatno odmogla Jovanoviću, koji je opet kapitulirao.

Šok u redovima Partizana domaći su nastavili da koriste, pa su do novog gola stigli u 55. minutu utakmice.

Kabaev je iskoristio smušenost i sporo vraćanje gostiju u odbranu, povukao je loptu, a onda preciznim udarcem sa dvadesetak metara po zemlji prevario Jovanovića.

Izvršio je ubrzo Aleksandar Stanojević trostruku izmenu, što se pokazalo kao dobar potez, jer je golu Saldanje prethodila kombinacija Birbasa Natha i Ibrahima Zubairua.

Brazilcu nije bilo teško u 66. minutu utakmice da sa gol-linije ubaci loptu u mrežu posle dodavanja Zubairua.

Nije mnogo trajala radost i nada Partizana, pošto je u 83. minutu Dinamo postigao i peti gol.

Bražko je odlično šutirao iz slobodnjaka, Nazar Vološin je posle odbitka uzeo loptu Nikoli Antiću, doturio je Denisu Popovu, koji je pogodio mrežu gostiju.

Tačku na ovu bruku Partizana stavio je u trećem minutu nadoknade Oleksandr Pihaljonok.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu